Apeldoorn Oud en Nu

Het programma Apeldoorn Oud en Nu van de Vereniging Oud Apeldoorn (opgericht in 1995) is al vele jaren een uitzending die geheel door leden van de vereniging wordt verzorgd. Elke zondagochtend rechtstreeks van 11.00-12.00 uur.

Wekelijks worden één of meerdere gasten uitgenodigd (al of niet lid van de VOA) die vertellen over gebeurtenissen in het Apeldoorn van vroeger maar ook over voorvallen die actueel zijn en doorgaans passen in een historisch perspectief.

De presentator is iemand van binnen de vereniging en vrijwel altijd zorgt er ook iemand van de VOA voor dat de uitzendingen technisch mogelijk zijn. In belangrijke mate bepalen de gasten, die een uur kunnen vertellen over het onderwerp, welke muziek er wordt gedraaid. Voorts doet de VOA (meer dan 2000 leden) tijdens dit uur mededelingen die hebben te maken met het wel en wee van de vereniging.

In de maanden juli en augustus zullen er uitzendingen ‘uit vervlogen tijden’ wederom te beluisteren zijn. Boeiende uitzendingen die de moeite waard zijn om herhaald te worden. Om te weten wanneer welke uitzending herhaald wordt kunt u kijken op de website www.verenigingoudapeldoorn.nl


Uitzending Gemist

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
Zondag 3 augustus 2014
Deze opname is een herhaling van de live uitzending van 8 september 2013

Presentator Ank van der Bilt praat afwisselend met live gasten in de studio en ook met gasten die in ‘de kuilen’ in Uddel aan het werk zijn. De archeologische opgravingen die daar worden verricht, zijn spannend te noemen. Mascha Parlevliet en Yvonne de Vries kunnen daar over meepraten. In de kuilen in Uddel hoort u onder andere de stemmen van Robert Hoekstra, Janneke Zuijderwijk en Sander Diependaal. En er is nog meer dan Uddel….
*******************************
Zondag 10 augustus 2014
Deze opname is een herhaling van de live uitzending van 24 november 2013
 
Presentator Riny Boersma gaat in gesprek met Linda Hooijer, de architecte van ‘alles’ wat groen is in Apeldoorn. Zij houdt zich nu bezig met de afronding van het Stadspark Zuidbroek, gelegen in Apeldoorn Noord.
*******************************
 
Zondag 17 augustus 2014
Deze opname is een herhaling van de live uitzending van 22 april 2012
 
Presentator Peter Otterloo in gesprek met Jan Koorenhof. Jan vertelt over zijn speciale banden met Canada, de veteranen, en zijn huidige rol als gastheer van het muziekgezelschap uit Burlington.
Over het ABC: het Apeldoorn –Burlington –Comité. Over de bagpipe die emotie oproept en diverse anderen muziekstukken die mensen beroeren.
*******************************
Zondag 24 augustus 2014
Deze opname is een herhaling van de live uitzending van 15 december 2013
 
Presentator Jan Koorenhof in gesprek met zijn speciale gast de heer Ton van Laarhoven. Al meer dan 30 jaar is Ton, samen met zijn Cobi, een vertrouwd gezicht op de markt.
Geboren en getogen in Apeldoorn Zuid. Zoals Jan zegt: wie kent hem niet? Luister mee naar zijn verhaal!
 

top