RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

CORONAPELDOORN

Laat je inspireren door de leukste thuisblijftips op De Veluwe

De meivakantie staat voor de deur, maar door alle coronamaatregelen is iedereen genoodzaakt deze zoveel mogelijk in en rond het eigen huis door te brengen. Omdat we er niet op uit mogen trekken is de website van VisitVeluwe nu gevuld met de leukste thuisblijftips. Zo kan je samen met de kinderen tóch de Veluwe beleven en inspiratie opdoen voor een later moment, als bezoek aan de regio wél weer mogelijk is.

 

Laat de kinderen zelf letterlijk kleur geven aan de diverse attracties. Print de kleurplaten uit en laat ze aan de slag gaan. Download ook het memoryspel, kwartetspel en doeboek. Ontdek samen spelenderwijs welke attracties je straks als eerste weer wil gaan bezoeken. Op de website staat ook een thuisagenda met tips voor thuisvermaak. Hier zijn de creatieve initiatieven van horeca en attracties op de Veluwe gebundeld.

 

Proef de Veluwe thuis op tafel

Inwoners en bedrijven kunnen de echte Veluwse producten nu ook aan huis laten bezorgen. Het initiatief ‘Uit Veluwe’ heeft twee pakketten samengesteld met een variatie aan échte erkende Veluwse streekproducten. Lekker voor thuis of voor bedrijven om je medewerkers een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.

Daarnaast heeft SmaakPark maaltijdboxen vol Veluwse ingrediënten om de lokale producenten te steunen. Met deze boxen kun je thuis heerlijk koken.

 

Wild spotten en kijken vanuit je luie stoel

Er hangen tientallen wildcamera's in Het Nationale Park De Hoge Veluwe die dag en nacht de activiteit van de wilde dieren vastleggen. Jaarlijks worden er meer dan een miljoen foto’s gemaakt. Die zijn belangrijk voor ecologisch onderzoek naar het Park. Alle foto's moeten stuk voor stuk worden bekeken om te checken of en welke dieren er op staan. Je kunt wild spotten vanuit je luie stoel en bijdragen aan het onderzoek.

Ook kun je met een bak popcorn thuis gratis de populaire film Wild kijken. Volg tijdens de vier seizoenen de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Een film met spectaculaire beelden die je normaal niet ziet!

 

Kunst en kastelen vanuit huis bekijken

Musea en kastelen blijven nog even gesloten voor publiek. Maar bij het Kröller-Müller Museum kun je de collectie nu online bekijken en in een timelapse de restauratie van het populaire kunstwerk ‘Jardin d’émail’ in de beeldentuin zien. Samen met je kinderen kun je op thuissafari in CODA Museum.

Ook kunnen de kids hun eigen Kasteel Cannenburch in een kijkdoos knutselen en dromen van een leven als ridder of  prinses. Ouders kunnen ondertussen genieten van een virtuele tour door het kasteel.

 

Kijk voor alle thuisblijftips op visitveluwe.nl/thuis

 

( Foto: kaldi.nl )

Kaldi koffie is open, corona tijden

Wij spraken afgelopen vrijdagmiddag Gert Jan Schilder, eigenaar van het bedrijf Kaldi Koffie in de radio-uitzending van CoronApeldoorn. Kaldi Koffie blijft in deze tijd namelijk 'gewoon' open.

Dit jaar geen culture pleinmarkt.

Het bestuur van de Culturele Pleinmarkt heeft besloten om de editie 2020 die in juni zou plaatsvinden niet door te laten gaan als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus.

Visie & missie van Present Apeldoorn

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. 

Binnenstad ondernemers slaan handen ineen voor gezamenlijke bezorgservice

Het coronavirus legt Nederland plat. Ook de binnenstad van Apeldoorn heeft het flink te verduren: de winkelstraten zijn leeg en winkeliers draaien minder omzet. Om de klant toch te kunnen bereiken, heeft vereniging Centrummanagement Apeldoorn in samenwerking met binnenstad ondernemers een gezamenlijke distributie op poten gezet: de Bezorgservice #thuisinapeldoorn.

De gemeenteraad Apeldoorn vergadert digitaal

Donderdag 2 april heeft de gemeenteraad van Apeldoorn voor het eerst digitaal vergadert. De drie vergaderingen vonden na elkaar plaats via Microsoft Teams en waren live te volgen via apeldoorn.parlaeus.nl. Inspraak was alleen mogelijk via de mail. Op 9 april zal de gemeenteraad op dezelfde manier vergaderen. Op 16 april zal de eerste mogelijkheid zijn voor inspraak tijdens de digitale vergadering.

Stadsdichter schrijft gedicht Lentebloesem

Onze stadsdichter, Hans Kattemölle, is natuurlijk ook in de ban van corona. Maar ook in de ban van het voorjaar. Hij schreef er een mooi gedicht over.

Pagina 1 van 2

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn