• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws

Minister: niet te veel hopen op doorstart Hoenderloo Groep

HOENDERLOO - Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) sluit een doorstart van de Hoenderloo Groep, waar specialistische jeugdzorg wordt aangeboden, niet uit. Maar tegelijkertijd wil hij geen 'valse hoop' geven. De Jonge wijst erop dat er al jaren zorgen zijn om de financiën van zorginstelling Pluryn, waar de Hoenderloo Groep deel van uitmaakt.

BMW vliegt al rijdend in brand, bestuurder schrikt zich rot

BEEKBERGEN - Op de Arnhemseweg (N788) in Beekbergen is woensdagavond een BMW uitgebrand. Volgens een correspondent ter plaatse reed de eigenaar richting de oprit naar de A50 toen de auto opeens begon te roken. De man kon op tijd wegkomen.

PETITIE RED DE JEUGDZORG AANGEBODEN AAN TWEEDE KAMER

DEN HAAG - Voorafgaand aan het debat over financiële problemen bij jeugdinstellingen overhandigden medewerkers van De Hoenderloo Groep hun petitie ‘Red de jeugdzorg’ aan de Tweede Kamer en de minister van VWS. In slechts enkele weken werd deze petitie ruim 3.000 keer ondertekend.

Medewerkers Hoenderloo Groep bieden handtekeningen aan in Den Haag

DEN HAAG - Medewerkers van de Apeldoornse Hoenderloo Groep boden woensdagmiddag een petitie aan in de Tweede Kamer. Ze willen dat hun jeugdzorginstelling openblijft. Zorginstantie Pluryn wil de Hoenderloo Groep sluiten vanwege bezuinigingen.

Uitgebrande Ferrari en Mercedes bij villa's lijkt gerichte actie

APELDOORN - Bij de vrijstaande woningen in Apeldoorn waar dinsdagochtend een Ferrari en een Mercedes in vlammen opgingen, stond begin december ook al een peperdure auto in brand. Het ging toen om een Porsche. Een Bentley, die ernaast stond, raakte beschadigd.

Arent Gans werd vermoord in Auschwitz, zijn mysterieuze tekeningen bleven achter

DIEREN - Het zijn fascinerende, soms duistere tekeningen, gemaakt door een Joods psychiatrisch patiënt. Vertelden die iets over naderend onheil en hoe kon de patiënt dat toen geweten hebben? Zeker is dat Arent Gans stierf in 1943 in Auschwitz. Hij werd 47 jaar oud. Zijn tekeningen zijn altijd bewaard gebleven.

'Plaats windmolens in Noordoost-Gelderland bij bedrijventerreinen'

APELDOORN - Inwoners van Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem Voorst en Zutphen zien het liefst dat windmolens bij bedrijventerreinen komen. Dat blijkt uit een enquête van de Cleantech Regio waar deze gemeenten onder vallen.

Ferrari en Mercedes gaan in vlammen op; aansteker gevonden

APELDOORN - In Apeldoorn zijn dinsdag in alle vroegte twee peperdure auto's in vlammen opgegaan. Het gaat om een Ferrari en een Mercedes. Het lijkt erop dat beide voertuigen in brand zijn gestoken.

Flinke file op A50 bij Beekbergen door aanrijding

BEEKBERGEN - Het verkeer op de snelweg A50 bij Beekbergen had maandagavond flink last van een ongeval. In zuidelijk richting gingen daar twee rijstroken dicht.

Pagina 1 van 273

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00