• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Zingende Postbode uit Apeldoorn krijgt eigen documentaire

APELDOORN - 'In 1983 nam ik het nummer 'Ik mis je' in vijf minuten op. Het werd uitgebracht en het stond binnen de kortste keren in de Top 40', vertelt Andy Buitenhuis. Hij is beter bekend als de 'Zingende Postbode van Apeldoorn'. De inmiddels 61-jarige zanger is bezig met het maken van een documentaire over zijn glorietijd en hoopt via een oproep in het programma Gelderland Helpt aan beeldmateriaal te komen.

Twee verzen van stadsdichter Aad

In de afgelopen week is onze stadsdichter Aad van der Waal weer in de pen geklommen hetgeen twee verzen heeft opgeleverd. Het ene gedicht is plaatselijk ingekleurd, de reikwijdte van vers twee overschrijdt de stadsgrenzen.

Tom Petty & The Heartbreakers eervol gespeeld door Dave Vermeulen’s Voltage

Concerten van Tribute bands zijn bij veel muziekliefhebbers heel populair. Ze brengen een ode aan welbekende nog levende of overleden artiesten. Tribute concerten worden goed bezocht en worden dan ook veelvuldig geprogrammeerd door poppodium Gigant. In Oktober 2017 is de legende Tom Petty, één van ’s werelds beste songwriters, bekend van eigen hits en onder andere samenwerkingen met Johnny Cash en Traveling Wilburys, helaas veel te vroeg overleden.

'Brexit zonder deal slecht voor Gelderse economie'

APELDOORN - 'Heel spannend', zo omschrijft Fons de Zeeuw het grote Brexit-debat dinsdagavond in Groot-Brittannië. In dat debat moet duidelijk worden of het Lagerhuis instemt met de deal om uit de Europese Unie te stappen.

Grote brand flat Apeldoorn kwam door storing in kachel van sauna

APELDOORN - De grote brand in een appartementencomplex in Apeldoorn, zondag, is veroorzaakt door een technische storing in de kachel van een sauna. Dat heeft de brandweer maandag vastgesteld na onderzoek. De brandweer had dat vermoeden al.

Pagina 1 van 184

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00