RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Soos scoort met Scorpions: Hello Josephine

De jaarlijkse Soos Reünie met veel muziek van Apeldoornse bodem heeft dit jaar op 10 november plaats in Sprengeloo. Daar aan de Sprengenlaan is de Graham Lee Band de hoofd-act. Graham Lee is de voorman van de beroemde band The Scorpions, die internationale hitlijsten in the Sixties bestormde met knallers als ’Hello Josephine’ en ’Baby Baby, Balla Balla’. Zijn mooiste tijd beleefde hij naar zeggen echter met The Herman (No milk today) Hermits.

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag

Vandaag (21 september) is het Wereld Alzheimer Dag. Onze stadsdichter Aad van der Waal heeft ter gelegenheid van deze dag een gedicht geschreven met in gedachten de bekende pianist Louis van Dijk.  In CODA zal hij het voordragen, voor iedereen die daarbij niet aanwezig kan zijn staat hieronder het gedicht.

Kedeng, kedeng. Speeddates Boer zoekt Vrouw op Gelders spoor

BEEKBERGEN - Liefhebbers van treinen en/of Boer zoekt Vrouw: ga er zondag maar eens lekker voor zitten. Zondag zijn de speeddates te zien die de vijf boeren hadden met hun briefschrijfsters en -schrijvers. En die speeddates waren op het spoor, tussen Beekbergen en Loenen in de stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM).

Louise Schiffmacher klaar voor tweede fase

Kunstenares Louise Schiffmacher van Teylingen is na een periode van tegenslagen weer helemaal terug in het creatieve proces. Haar ziekteperiode heeft haar gedwongen om focus aan te brengen in haar leven: ,,Dat is zeker zo. Het herstel van ziekte en het krijgen van een nieuwe lever voelen als opnieuw geboren worden. Daarmee wist ik ook dat ik zelf weer moest, of liever wilde, creëren. Het feit dat Lieuwe van der Chijs mij benaderde voor een expositie, was het laatste duwtje dat ik nodig had.” zegt Louise terwijl ze toekijkt hoe haar werken worden opgehangen in de galerie.

Politie zoekt deze overvaller in Arnhem

ARNHEM - De politie in Arnhem maakt jacht op twee mannen op een scooter die afgelopen dinsdag in 25 minuten tijd drie mensen op straat beroofden. De politie heeft een foto vrijgegeven van een van de vermoedelijke straatrovers.

Pagina 1 van 82

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00

Nu op TV Apeldoorn

Kabelkrant
00:00 tot 09:00