• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws

Opening Bloemencirkel Park Zuidbroek

In Park Zuidbroek in Apeldoorn is dit voorjaar een bloemencirkel aan gelegd. Er zijn hierin wilde bloemen gezaaid die oorspronkelijk ook voorkwamen in het hooiland, wat Park Zuidbroek van oudsher was.

De bloemencirkel en alles eromheen wordt gerealiseerd door de gemeente in nauwe samenwerking met de Stichting Vrienden van Park Zuidbroek. Het wordt medegefinancierd door de Provincie (leefbaarheid subsidie) en de Rabobank.

Meer informatie? Luister dan vanmiddag vanaf 14:00 uur naar De Matinee op Radio Apeldoorn, waar onder andere ook Nazomeren Paleis Het Loo en Pop-up Wintertuin in Voorst aan bod zullen komen.

SP'er 'van de straat' wil het gaan maken in Den Haag

APELDOORN - De Apeldoornse SP'er Sunita Biharie vertrekt na de verkiezingen van 2021 wellicht naar Den Haag. Ze heeft een plekje op de conceptversie van de kandidatenlijst van haar partij gekregen. Biharie is nu fractievoorzitter van de lokale SP.

Voorrang voor zorg- en onderwijspersoneel niet in alle Gelderse teststraten

APELDOORN - Vanaf maandag krijgt zorg- en onderwijspersoneel voorrang bij coronatesten. Dat geldt alleen niet voor de Gelderse teststraten van Harderwijk en Zelhem. Dat is om de snelheid voor hen erin te houden, legt een woordvoerder uit. De monsters van die teststraten gaan namelijk naar laboratoria in Duitsland. Dan duurt het langer voor de uitslag er is, vanwege de transporttijd.

Vlag voor Buurt en Belangenvereniging Beemte Broekland

Dorpshuis Ons Huus is gelegen in de buurtschap Beemte Broekland. Het is een ontmoetingsplek voor zowel ontspanning als inspanning en inwoners zijn trots op “hun” dorpshuis.

Het dorpshuis is ook geschikt voor feesten en partijen, voor cultuur, evenementen, vergaderingen en sportieve activiteiten.

Het Beemte Broekland wilde graag een vlag voor hun dorpshuis en het heeft uiteindelijk wel over 40 reacties opgeleverd. Over een tijdje horen we wanneer het onthuld gaat worden.

Meer informatie? Luister dan vanmiddag vanaf 14:00 uur naar De Matinee op Radio Apeldoorn, waar ook onderwerpen zoals Orpheus zoekt talent voor SHOW Apeldoorn en de Alzheimerdag aan bod zullen komen.

Vader en zoon staan terecht voor afpersen volkszanger

ZUTPHEN - Twee Apeldoorners staan vandaag in Zutphen voor de rechter. De vader en zoon worden ervan verdacht de Apeldoornse volkszanger Frank van Etten te hebben bedreigd en afgeperst.

Elf coronabesmettingen in wooncentrum ouderen Ugchelen

UGCHELEN - Wooncentrum De Sprengenhof in Ugchelen is voor 48 ouderen zeker tien dagen op slot gegaan voor bezoek, na besmetting van zeven bewoners en vier medewerkers. Dat bevestigt woordvoerder Rachel van der Werf vrijdagavond.

Spandoeken tegen duurzame energie in Apeldoorn, raadslid bedreigd

BEEMTE BROEKLAND - De beslissing is nog niet genomen, maar één ding is duidelijk: Apeldoornse buitendorpen staan op de achterste benen. Plannen voor het opwekken van duurzame energie met windmolens en zonneparken doen een hoop stof opwaaien. De toon van het debat dreigt daarbij soms te ontsporen. Zo werd volgens de gemeente een raadslid bedreigd.

Vier verdachten steekpartij Oranjepark vast

APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft vier personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in het Oranjepark afgelopen 12 augustus. Het gaat om vier mannen uit Apeldoorn van 20 en 21 jaar. Ze worden voor de rechter gebracht.

Pagina 1 van 349

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Sandwich
12:00 tot 13:00