RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sportnieuws

Live voetbal- en volleybalverslag tijdens Apeldoorn Sport

In de uitzending van Apeldoorn Sport van komende zondag, 17 oktober: live verslag van de wedstrijden WSV – VVG 25 en WWNA tegen Albatross, beide wedstrijden vanaf 14.00 uur, verder samenvattingen van de wedstrijd Columbia – BVC 12. 

Daarnaast handbalnieuws van Achilles en een overzicht van sportactiviteiten in de herfstvakantie.

De uitzending is te beluisteren via tuneIn.com; radio.net; DABPlus kanaal 5A en natuurlijk via onze website (luister live).  Komende zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Berg en Bos 100 jaar thuisbasis AGOVV 

AGOVV staat op het punt een nieuwe mijlpaal te bereiken in de 108-jarige clubgeschiedenis. De oudste bewoner van de wijk Berg en Bos viert deze zomer een bijzonder verjaardagsfeest op het gelijknamige sportpark. Op 28 augustus 2021 is het exact een eeuw geleden dat er voor het eerst in wedstrijdverband een bal rolde op wat romanticus Jan Mulder ooit omschreef als 'het mooiste voetbalveld van Nederland'.

Nerena de Boer pakt brons in Amsterdam

KARATE - Zondag 11 juli 2021 werd de eerste internationale karate wedstrijd gehouden in Amsterdam. De Hayashi Amsterdam Kumite Cup voor jeugd tot 18 jaar

Draisma Dynamo voor Champions League naar Finland

Draisma Dynamo begint de jacht naar een Champions League-ticket tegen een Finse tegenstander. Bij de loting voor de eerste kwalificatieronde kwam vrijdag Ford Levoranta Sastamala (VaLePa) uit de koker tevoorschijn.

THPC levert wielrenkampioenen af

APELDOORN. Afgelopen week vonden op de Drenthese VAM-berg de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen plaats. Daar deden de tweelingbroers Tim en Mick van Dijke(21jaar) uit het Zeeuwse Colijnsplaat ook aan mee. Beiden maken sinds anderhalf jaar deel uit van het Jumbo-Visma Developmentteam, Maar daarvòòr kregen ze hun opleiding via het Apeldoornse THPC (Ten Hove Performance Coaching) waar Han ten Hove eigenaar van is.

Jeroen Rauwerdink, speler Draisma Dynamo (Foto: Wout van Zoeren)

Draisma Dynamo heeft selectie nagenoeg rond

Draisma Dynamo heeft de selectie voor het seizoen 2021-2022 nagenoeg rond. Vast staat dat de landskampioen met een sterk verjongde spelersgroep de titel gaat proberen te verdedigen. Al kan coach Redbad Strikwerda ook na de zomervakantie een beroep blijven op de ervaring van Jeroen Rauwerdink. Het ware liefhebbersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Vandaar dat de routinier, die in september zijn 36e verjaardag viert, heeft besloten er nog een jaar aan vast te knopen.

Terwijl Freek de Weijer en Maikel van Zeist als afsluiting van een bewogen en gedenkwaardig volleybaljaar momenteel nog met Oranje de Apeldoornse eer hooghouden bij de Volleyball Nations League, kijken de technische staf en het management van Draisma Dynamo al over de Oranje sportzomer van 2021 heen. Twaalf spelers liggen er momenteel vast. Met Nico Manenschijn wordt nog gesproken over een mogelijke verlenging van zijn verblijf in de Draisma Dynamo Arena.

Van de kampioensselectie van het afgelopen seizoen nemen Jeroen Rauwerdink, Joris Berkhout, Sjors Tijhuis, Frits van Gestel, Ricardo Hofman, Jeffrey Klok en Stijn de Ruijter de taak op zich om de titel te verdedigen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van middenaanvaller Robin Boekhoudt (SSS), diagionaal Martijn Brilhuis (TT Papendal), passer-loper Yannick Bak (TT Papendal), spelverdeler Daan Haanappel (VoCASA) en middenaanvaller Duco Krook (VoCASA).

Freek de Weijer (AOP Kiffissia, Griekenland), Maikel van Zeist, Mats Kruiswijk (ZVH), Sjoerd Hoogendoorn (VIVES IJsseltein), Nathan Fullerton en Wessel Blom keren Draisma Dynamo de rug toe. De Stichting Topvolleybal Dynamo wil Freek, Maikel, Mats, Sjoerd, Nathan en Wessel danken voor hun inzet voor de club en wenst elk van hen veel succes in hun sportieve en maatschappelijke toekomst.

In de begeleidingsstaf neemt Hilbert Klunder de functie van teammanager over van Michiel van Dorsten.

Bron: Draisma Dynamo

Familie Van Zeist trots op hun Maikel die met Oranje naar Italië is

Apeldoorner Maikel van Zeist (26), midden blokkeerder van de kersverse landskampioen Draisma Dynamo, is begonnen aan zijn eerste toernooi met het Nederlands Heren Volleybalteam. Van Zeist mag momenteel proeven van het hoogste volleybalniveau in de wereld tijdens de Volleyball Nations League. Zijn ouders, broer en zus zijn daar maar wat trots op.

Trainer Peter Bosz aan de slag bij Olympique Lyon

APELDOORN - Apeldoorner Peter Bosz heeft in Frankrijk een nieuwe werkgever gevonden. De 57-jarige voetbaltrainer wordt de hoofdtrainer van Olympique Lyon. Hij heeft een tweejarig contract getekend.

Estafettevrouwen met Schippers en Visser verspelen wereldtitel door slechte wissel

CHORZóW - De Nederlandse sprintvrouwen lagen op koers voor goud in de finale van de 4x100 meter op de WK estafette, maar met een trage wissel tussen derde loopster Nadine Visser uit Arnhem en slotloopster Naomi Sedney verspeelde het kwartet een zeker lijkende wereldtitel. Sedney sleepte er nog brons uit.

Pagina 1 van 67

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn