RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

EK baanwielrennen voor junioren en beloften in Apeldoorn

Van onze mediapartner Stedendriehoek

BAANWIELRENNEN - Omnisport Apeldoorn wordt deze zomer gastheer van het EK baanwielrennen voor junioren en beloften. Organisator Libéma Profcycling maakte begin april de kandidatuur al bekend. De Europese Wielerbond (UEC) heeft nu ook bekend gemaakt dat het toernooi definitief is toegewezen aan Apeldoorn. Dit toernooi zal van 17 tot en met 22 augustus plaatsvinden.

“Het is een erg mooi en zeer welkom bericht dat wij gastheer zullen zijn van dit evenement. Na het EK in 2019 is er, mede door Covid-19, geen groot (inter)nationaal evenement meer geweest in Omnisport. Voor de stad, de sport en alle betrokkenen is dit toernooi het begin van hopelijk veel meer”, aldus projectleider Rens Kamphuis.

Bron van inspiratie

Nathan Stukker, wethouder Sport: “Dat Omnisport wederom gastheer mag zijn van een Europees kampioenschap, is voor de stad Apeldoorn prachtig. Nadat we eerder al fantastische (internationale) toernooien mochten ontvangen op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn is een EK junioren en beloften een heel mooi toernooi. Een bron van inspiratie voor onze jeugdige sporters. We kunnen zo, na een moeilijke periode vanwege Covid-19, weer een mooie toekomst op de wielerbaan tegemoet gaan.”

De organisatie streeft ernaar om het toernooi te laten plaatsvinden waarbij het publiek ‘gewoon’ aanwezig kan zijn en live kan genieten van dit EK. Uiteraard zullen de nodige maatregelen worden getroffen indien de situatie hierom vraagt.

‘Toekomstige Olympische renners’

De deelnemers aan dit EK zullen de elite-selecties van de toekomst vormen. Door het thuisvoordeel zal de Nederlandse ploeg met een brede selectie aan de start staan. Voor bondscoach Fulco van Gulik is dit een uitgelezen kans om een goed beeld te krijgen van de potentie van de renners. Zij vormen tenslotte de nieuwe generatie die richting de Olympische Spelen van 2024 en 2028 moeten (blijven) zorgen voor het eremetaal.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn