RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

THPC levert wielrenkampioenen af

Door Jan ten Hove

APELDOORN. Afgelopen week vonden op de Drenthese VAM-berg de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen plaats. Daar deden de tweelingbroers Tim en Mick van Dijke(21jaar) uit het Zeeuwse Colijnsplaat ook aan mee. Beiden maken sinds anderhalf jaar deel uit van het Jumbo-Visma Developmentteam.

Maar daarvòòr kregen ze hun opleiding via het Apeldoornse THPC (Ten Hove Performance Coaching) waar Han ten Hove eigenaar van is.

THPC werkt met een door hem ontwikkeld opleidings- en begeleidingsplan Talent, Discipline en Geduld (TDG) voor sporters, in welke discipline dan ook, die het talent hebben om de top te bereiken.

Anne Terpstra, Nederlands kampioene bij de elite vrouwen en deelnemer aan de Olympische spelen en Puck Pieterse bij de Junioren, beiden MTB-ers, werken met THPC.

Ten Hove doet dit naast zijn functie als hoofd opleidingen en trainer/coach bij Mountainbike club Bar End in Apeldoorn en de trainingen bij de Bike Academy in Apeldoorn.

Zo ook kwamen Tim en Mick van Dijke in de opleidingscyclus van THPC. Dat de broers talent hebben was bekend, maar fine tuning was nog wel nodig en zijn zij aan de slag gegaan. Door de prestatie van de broers in de diverse wedstrijden en de contacten van THPC, werden ze uitgenodigd om hun opwachting te maken in het beloften team van Jumbo-Visma. Nou en dat heeft gewerkt.

Mick werd Nederlands Kampioen tijdrijden bij de Beloften en Tim eiste de zilveren plak voor zich op.

Bij de wegwedstrijd voor de Beloften waren de rollen omgekeerd. Daar werd Tim Nederlands kampioen en werd Mick tweede.

Afgelopen zondag kwamen de beide broers, op de terugweg van Emmen naar Zeeland, toch even in Apeldoorn langs bij hun vroegere coach en begeleider om “de meester” te bedanken voor alles wat zij hadden geleerd.

Uiteraard werden de rood-wit-blauwe tricots en de gouden en zilveren medailles getoond.

Toen werd ook nog eens nagepraat hoe zij ergens in de bergen van Zwitserland, tijdens een trainingsstage, met z’n drieën toekomstplannen hadden gemaakt die nu al voor een deel zijn uitgekomen.

Beiden domineerden bij  het NK tijdrijden en het NK wielrennen bij de beloften. Maar daar zal het zeker niet bij blijven. Volgens Han ten Hove ligt de toekomst voor hen open.

Aardig was ook dat vanuit Jumbo-Visma complimenten kwamen over de basis en de mindsetdie THPC heeft gelegd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn