RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

11e Brainstorm Festival in Gigant

Twee dagen Metal van een goede kwaliteit. Dit jaar was het de 11e editie van dit druk bezochte festival. Ook dit jaar weer publiek uit binnen- en buitenland.

Je komt hier niet de doorsnee Metalbands tegen maar de organisator heeft wel weer verrassende bands naar Apeldoorn gehaald. Op vrijdag avond speelde er 4 bands op de MainStage die alle vier van goede kwaliteit waren. Het publiek genoot zichtbaar van wat er op het podium werd aangeboden.

Zaterdag om 14:15 werd het spektakel hervat met ook weer leuke bands en in de theaterzaal was, zoals gebruikelijk voor Brainstorm altijd een informatief gedeelte. Dit jaar was er een presentatie over ‘kanker-koekjes’. Veel mensen die kanker hebben, kunnen niet meer genieten van lekker eten. Door de ziekte en de medicijnen die ze krijgen, verandert hun smaak. Ze proeven regelmatig een metaalachtig-smaakje. De meeste mensen die niet ziek, staan daar nooit bij stil. Voor hen is nu een speciaal koekje gemaakt, zodat zij ook weten hoe dat is.

‘Metaal-smaakje’

In het koekje zit boter, bloem, suiker, eieren, wat zout en het stofje spilanthol. Dat zorgt voor een tinteling in de mond. Veel mensen die het koekje hebben geproefd, herkennen inderdaad een droge en metaalachtige nasmaak. Niet echt lekker dus.

Ook in de foyer van Gigant was er van alles te doen, CD en merchandise stands en een bijzonder collectie Filmposters. Dit jaar waren er ook weer Meet & Greets met een aantal bands in de foyer.

Ik kon helaas niet het volledige programma bekijken maar moet toch concluderen dat de organisatie puik werk heeft afgeleverd bij deze 11e editie. Een dikke pluim en op naar 8 en 9 november 2019 weer in dit theater.

Brainstorm Festival, Gigant Apeldoorn, vrijdag 9 en zaterdag 10 november

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn