• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

16 jaar cel geëist in 'ingewikkelde moordzaak'

ZUTPHEN - 'Dit is een ingewikkelde zaak', sprak de officier van justitie donderdag. Heeft een 60-jarige man uit Apeldoorn in juli 2018 zijn vrouw om het leven gebracht of was er sprake van zelfdoding? Het duurde even, zei de officier, maar nu is hij overtuigd van moord. Hij eiste een celstraf van 16 jaar.

Volgens de officier heeft de man zijn vrouw thuis gewurgd met een spanband, ook al leek het op suïcide. Zo waren er geen zichtbare sporen van een worsteling. Maar forensische sporen wijzen er onder meer op dat de band van achteren moet zijn aangebracht. Ook zitten er veel DNA-sporen van de man op de achterkant van het shirt dat de vrouw droeg. Daarnaast is zijn DNA onder haar nagels gevonden, dat zou op een gevecht kunnen duiden.

Scheiding mogelijk motief

De man was rond het vermoedelijke tijdstip van overlijden in het huis. Uit de woning is niets weggenomen, doorzocht of verbroken. Een overval of diefstal lijkt daarom niet aan de orde.

Motief zou kunnen zijn dat de twee zouden gaan scheiden. De man was daar erg boos over. In chatberichten schreef hij onder meer dat een van hen zou overlijden. 'Ik ben bereid de ultieme prijs te betalen', schreef hij. 'Als je jouw onrecht doorzet, eindigt het spel met de dood van een van ons.'

Zie ook: Vrouw gewurgd met spanband 'omdat ze bij man wegging'

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00