RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

56e editie van de Jumbo Run Nederland in Apeldoorn

Elk jaar bezorgt de Stichting Jumbo Run meer dan 100 gehandicapte kinderen een fijne dag. Het is een colonne-rit van zijspanmotoren met deze kinderen als passagiers. Op zaterdag 22 juni vindt de 56e editie plaats in Apeldoorn. De zijspanpassagiertjes komen van de Lichtenbeekschool in Arnhem en van de scholen De Toekomst en De Wegwijzer in Ede. De twee colonnes vertrekken los van elkaar, voegen zich onderweg samen en toeren dan gezamenlijk naar Apeldoorn.

Naar Kinderparadijs Malkenschoten
De leden van de Ronde Tafel 25 uit Apeldoorn bieden de kinderen dit jaar een verblijf aan op de kinderboerderij in samenwerking met Kinderparadijs Malkenschoten. De kinderen kunnen spelen in het kinderparadijs en de friet en een snack zal niet ontbreken. Daarnaast ontvangen de kinderen een gezond overlevingspakket dat wordt verzorgd door Jumbo Wiegmans & Jumbo Van de Bunt.

Motor met zijspan
Het idee is komen overwaaien uit Engeland. Begin jaren 60 van de vorige eeuw vond de Engelse Antelope Motorcycle Club uit Coventry het nodig wat aan het imago van de motorrijder van destijds te doen. De club kwam op het idee een aantal gehandicapte kinderen mee te nemen in hun motor met zijspan. Voor de eerste keer in 1961 werd er gereden van Coventry naar het dierenpark van Dudly waar kennelijk de olifant een diepe indruk op de kinderen gemaakt heeft. Daarmee was de naam "Jumbo Run" geboren. In 1964 volgde de Nederlandse editie van de Jumbo Run en het evenement heeft daarna in vele Europese landen navolging gekregen. Niet alleen met motoren met zijspan maar ook met vrachtwagens, sportauto's e.d.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn