RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Acht nieuwe coronadoden, 162 mensen opgenomen in ziekenhuis zijn reden tot treffen scherpere maatregelen

ALGEMEEN / CORONA – Het kabinet scherpt de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verder aan. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan morgen niet open en de horeca moet direct de deuren sluiten. De maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot 6 april.

Onderwijs blijft dicht
De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Zo kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. Welke beroepen precies onder de noemer 'vitaal' worden gerekend, staat op een lijst van de NCTV.

Horeca en ontspanning gelegenheden blijven dicht
Cafés en restaurants moeten gesloten blijven, net als sportclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops. Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan het advies sociale contacten te beperken. In veel steden en grensplaatsen zaten horecagelegenheden en terrassen vol.

Houdt gepaste afstand
Ook werd de oproep geplaatst om zo'n anderhalve meter gepaste afstand van elkaar te houden, ook bij het boodschappen doen. Hamsteren is daarbij niet nodig. Verder de oproep een oogje in het zeil houden bij kwetsbare mensen.

De laatste maatregel is nog niet genomen
Als het met deze maatregelen toch niet lukt om het virus in te dammen, sluit het kabinet nieuwe maatregelen niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn