RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Afpersers' volkszanger Frank van Etten hoeven de cel niet in

APELDOORN - De vermeende afpersers van de Apeldoornse volkszanger Frank van Etten hoeven niet de cel in, dat heeft de rechtbank in Zutphen besloten. Afpersing kan niet worden bewezen, zegt de rechtbank.

Een 55-jarige en een 28-jarige man uit Apeldoorn, vader en zoon, hoorden twee weken geleden het Openbaar Ministerie nog drie jaar cel tegen hen eisen. Ze zouden uit zijn geweest op het autobedrijf van de volkszanger en onder meer hebben gedreigd Van Ettens tong uit zijn mond te snijden. "Dan zing je nooit meer", zouden ze hebben gezegd.

Veroordeling voor bedreiging

De rechtbank veroordeelt de twee niet voor het afpersen, dit vanwege te weinig bewijs. De 55-jarige man wordt wel veroordeeld voor het bedreigen van de volkszanger, maar daar krijgt hij 10 dagen voor. Evenveel als zijn voorarrest. Hij hoeft dus niet de cel in.

Zijn 28-jarige zoon wordt vrijgesproken. Dit omdat volgens de rechtbank niet bewezen kan worden dat hij een rol heeft gespeeld bij de bedreigingen van zijn vader richting Van Etten. 

Het is niet duidelijk of Van Etten, of het OM in hoger beroep gaat.

Zie ook: Afpersers volkszanger Frank van Etten moeten drie jaar de cel in, zegt OM

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn