• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

AJAX-vliegtuigen vliegen boven de Veluwe

UDDEL - Het is droog en er staat relatief veel wind. Dat is een gevaarlijke combinatie voor natuurbranden. De brandweer start daarom vanaf dinsdag met surveilleren vanuit de lucht. Er worden twee zogenoemde AJAX-vliegtuigen ingezet boven de Veluwe.

Met de brandweervluchten kunnen beginnende bos- of heidebrandjes snel opgespoord worden. 'Zeker op de Veluwe zijn er plekken waar weinig mensen komen en brand dus niet snel ontdekt wordt', vertelt een voorlichter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). 'Brand gaat razendsnel met dit weer, dus moeten we er snel zo snel mogelijk bij zijn.'

Vliegveld Teuge 

De vliegtuigen stijgen op vanaf vliegveld Teuge en doen vanaf daar twee maal per dag een surveillanceronde. In het vliegtuig zitten een piloot en een verkenner die de grond afspeurt op verdachte signalen. Als er brand wordt ontdekt, worden de hulpdiensten gealarmeerd.

Hoe lang de vliegtuigen blijven vliegen is onbekend. 'We kijken dagelijks of het nog nodig is', vertelt de voorlichter. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live

RTV Apeldoorn
Arnhemseweg 82
7331 BN Apeldoorn
Telefoon: 055-5335166

Direct contact met de studio?
Bel 055-5401978

 

 

Volg ons ook op

 

Radio frequenties

FM zenders:
107.1 FM (Apeldoorn)
106.3 FM (Uddel)
105.5 FM (Hoenderloo)
Ziggo Analoge Radio:
Kabel 93.1FM
KPN Glasvezel & VDSL:
Kanaal 1055

TV frequenties

Ziggo Digitale TV:
Kanaal 36
CI+ kanaal 329
KPN Glasvezel & VDSL:
Kanaal 1355