RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alleen roetveegpieten bij landelijke sinterklaasintocht in Apeldoorn

APELDOORN - Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn dit jaar, zijn alleen roetveegpieten. De NTR heeft met de gemeente Apeldoorn afgesproken dat de pieten niet volledig zwart geschminkt mogen worden.

De NTR introduceerde in 2014 voor het eerst roetveegpieten en heeft het aantal Zwarte Pieten steeds verder afgebouwd.

Steun van gemeente

De gemeente Apeldoorn schrijft op de website dat ze 'als lokale overheid niet de pretentie hebben om Nederland voor te schrijven wat de norm voor het uiterlijk van piet zou moeten zijn.'

Volgens de gemeente is dat aan de samenleving. 'Wat wij wel zien is dat de afgelopen jaren de Apeldoornse samenleving de weg van geleidelijke verandering volgde. Dit maakt dat wij geen moeite hebben met het volgen van de ontwikkeling die de NTR voorstaat.'

Bekijk hier de reportage: 

 

Stoomboot

De landelijke intocht is op zaterdag 16 november in Apeldoorn. Hoe de sint aan zal komen, is nog niet duidelijk. Omdat het de vraag is of de stoomboot niet te breed is voor het Apeldoorns Kanaal, moet er waarschijnlijk worden gezocht naar een alternatief. 

De NTR laat weten dat ook in het Sinterklaasjournaal alleen roetveegpieten te zien zijn. 

Zie ook: Hoe komt de Sint zonder stoomboot naar Apeldoorn? Dit zijn de alternatieven!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn