RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Als je met verkeerde loopschoenen begint, maak je een valse start'

APELDOORN - Twaalf ongeoefende hardlopers de finish over krijgen in februari, dat is de uitdaging van de Apeldoornse ex-topatleet Dennis Licht. Omroep Gelderland volgt ze richting die eindstreep en is aanwezig bij hardloopsessies, krachttrainingen en speciale themabijeenkomsten. Dus ook bij de zoektocht naar nieuwe schoenen.

Eén voor één komen ze binnen bij hardloopwinkel RunX in Apeldoorn om op zoek te gaan naar een goede schoen. De voeten worden bekeken, er worden schoenen gepast en er moet een stuk gelopen worden op de loopband.

Dat allemaal gebeurt natuurlijk onder begeleiding van Dennis, die als geen ander weet hoe belangrijk een goede hardloopschoen is. 'Een goede schoen is heel belangrijk, je wil geen blaren krijgen tijdens het lopen en ook de kans op blessures verkleinen. Je moet dan ook heel kritisch zijn op de materialen die je uitkiest en eigenlijk moet de schoen meteen goed zitten. Als je met verkeerde loopschoenen gaat beginnen maak je een valse start.'

De tekst gaat verder na de video:

'Nu wordt het helemaal echt' 

Dennis stoomt de deelnemers klaar voor de Acht van Apeldoorn. Wilfried Buijs is één van hen. Vorig jaar werd bij hem endeldarmkanker geconstateerd. 'Nu je de kleding past die je krijgt aangeboden, wordt het helemaal echt en voelt het ook wel alsof je niet meer terug kan.' Terug wil hij ook zeker niet: 'Ik ben zo enthousiast om te gaan lopen en het doel gewoon te halen', zegt hij.

Wilfried is blij met de schoenen die het uiteindelijk geworden zijn. 'Ze zaten echt lekker en ze zijn ook nog eens zwart, dus ik ben niet bang dat ze smerig zullen worden. Dat zie je dan toch niet', lacht Wilfried.

De tekst gaat verder onder de foto:

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

'Ik kijk eerst naar de kleur'

Voor een aantal deelnemers ging het zoeken naar de juiste hardloopschoen er bij deze avond anders aan toe dan wanneer ze zelf op pad zouden gaan. 'Ik kijk normaal eerst naar de kleur, vervolgens vallen er al een hele hoop af en dan kies ik', zei deelneemster Anja van der Garde-Ribberink. 'Hier kijken ze echt naar de pasvorm. Toevallig was de kleur roze er wel en die heb ik dan ook gekozen, maar de pasvorm is nu gewoon veel beter dan dat ik gewend was.'

Met de juiste schoenen op zak is Anja er helemaal klaar voor. 'De schoenen lopen perfect, ik heb heel veel zin in de komende tijd, kom maar op!' De hardloopwedstrijd wordt op 2 februari 2020 gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn