RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alternatieve genezer Klaus Ross veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijke celstraf

APELDOORN - Alternatieve genezer Klaus Ross is door de rechtbank in het Duitse Krefeld veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor de dood van drie patiënten. Een van zijn slachtoffers was Peter van Ouwendorp (55) uit Apeldoorn.

'Ongeacht de opgelegde straf krijg ik mijn broer niet terug. De dokter had voor mij niet de cel in gehoeven - de man had namelijk nooit de intentie om te doden', zo vertelt Johan van Ouwendorp, broer van de Apeldoornse Peter, aan Omroep Gelderland. Hij vindt wel dat de arts voor de rest van zijn leven geen patiënten meer hoort te behandelen. 'Want je speelt wel met mensenlevens', besluit hij.

Tekst gaat verder onder de video

De advocaat van Ross pleitte voor vrijspraak of in ieder geval voor een milde, voorwaardelijke celstraf. 'Ik vind het heel erg. Ik zou willen dat ik het weer goed kon maken, maar dat gaat niet', laat Ross zelf weten in de rechtbank.

Drie doden

Ross wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van drie patiënten, onder wie twee Nederlanders. Hij behandelde in 2016 Nederlandse kankerpatiënten in zijn kliniek in het Duitse Bracht. Behalve Van Ouwendorp stierven twee vrouwen. Ross diende hen een te hoge dosis van een glucoseremmer toe.

In deze drie fatale gevallen heeft Ross niet gecontroleerd hoe hoog de toegediende dosis was. Daarmee heeft hij de regels van de geneeskunst genegeerd, aldus justitie in Krefeld. Volgens de rechters had hij van tevoren de veiligheid van het poeder moeten controleren. 'We weten niet wat u verkeerd heeft gedaan, maar de fouten die er zijn gemaakt, zijn door u gemaakt', stelt de rechtbank.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn