• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

ANBO blij met samenwerking CBR voor boodschappenhulp

ALGEMEEN - Het CBR heeft met ANBO en andere maatschappelijke organisaties afgesproken dat hun examinatoren boodschappen gaan doen voor ouderen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd. 

ANBO heeft sinds woensdag 11 maart een speciale telefoonlijn voor ouderen. Duizenden ouderen hebben ons de afgelopen dagen gebeld met vragen over het coronavirus of om een praatje te maken omdat ze veel alleen zijn. We krijgen ook vaak de vraag of we ouderen kunnen helpen, onder meer om boodschappen te doen. Na overleg heeft het CBR aangeboden dat hun examinatoren dat vanaf nu gaan doen. De examinatoren kunnen immers door de maatregelen om het coronavirus te stoppen hun werk niet doen en willen senioren graag helpen.

Liane den Haan: “ANBO is heel blij met dit aanbod! Daar zijn veel ouderen de komende tijd mee geholpen. Zeker omdat veel mensen nu - door het coronavirus - niet naar de supermarkt kunnen of durven.”

Hoe gaat het in zijn werk?
Als iemand ANBO of een andere organisatie belt met de vraag of we boodschappen voor hem/haar kunnen doen, dan nemen we contact op met het CBR. Zij zoeken een collega in dezelfde regio en deze CBR-examinator neemt vervolgens contact op met de oudere die graag boodschappen wil laten bezorgen. Samen overleggen zij wanneer de boodschappen worden bezorgd en bij het afgeven van de boodschappen legitimeert de examinator zich met zijn/haar CBR pas.

Boodschappen worden contant of via een betaalverzoek betaald. Uiteraard geeft niemand zijn of haar pinpas mee. De CBR-examinatoren houden zich aan de RIVM-richtlijnen die gelden in verband met het coronavirus. Zo houden zij bij het afgeven van de boodschappen 1,5 meter afstand.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn