RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn behoudt bijdrage 'vrijwillige' pgb, maar gaat toch snijden

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn gaat voorlopig niet bezuinigen op een deel van de persoonsgebonden budgetten (pgb). Dat werd donderdag besloten tijdens het vaststellen van de begroting voor de komende jaren. Maar is de kou daarmee uit de lucht?

door Bastiaan van Blokland

Om een tekort van 27 miljoen (en in de toekomst mogelijk 40 miljoen euro) weg te werken moet Apeldoorn flink aan de bak. Maar de raad vond 200.000 euro snijden in de pgb een brug te ver. 

Er wordt nu voor 50.000 euro gesneden. Dat een deel van het budget voor mensen die zelf zorg inkopen.

De overige anderhalve ton blijft behouden. Dat is bedoeld voor de bijdragen voor hulp die door bekenden wordt verleend.

Niet blij met plannen

ChristenUnie en de PvdA zijn fel tegen de plannen en willen niet dat er bezuinigd wordt op de pgb. Zij vrezen dat wanneer de pgb met 50.000 euro wordt gekort, mensen straks niet meer de hulp kunnen inkopen waar zij recht op hebben.

Wethouder Detlev Cziesso zei tijdens de vergadering geen signalen te hebben dat de korting leidt tot 'grote maatschappelijke veranderingen'.

Wachten op advies

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een advies naar gemeenten over opbouw van pgb-tarieven en waar gemeenten rekening mee moeten houden. De PvdA en CU wachten liever op dat advies.

Met tegenzin stemden zij in met een voorstel van het CDA om alleen het informele deel te schrappen, maar de bezuiniging van 50.000 euro verder ongemoeid te laten. De raad was uiteindelijk unaniem in haar besluit over dat voorstel.

Zie ook: Hoop voor pgb-houders Apeldoorn: bezuiniging nog verre van definitief

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn