RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn brengt nabestaanden Koninginnedag 2009 samen in besloten bijeenkomst

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag 2009 uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst op 30 april. Het is dit jaar tien jaar geleden dat Apeldoorn werd getroffen door een aanslag op het Koninklijk Huis.

Op 30 april 2009 kleurde Apeldoorn oranje. De bezoekers vierden feest en juichten de koninklijke familie toe die met een open bus door de stad reed. Tot de feestelijke dag in een drama eindigde. De 28-jarige Karst T. uit Huissen reed met zijn auto het publiek in en kwam tegen het monument De Naald tot stilstand. Zeven mensen uit het publiek overleden. T. kwam ook om het leven.

Een week later werd een grote herdenkingsdienst gehouden in de Grote Kerk. Een jaar later was er een grote gezamenlijke herdenking waarbij een glasmonument werd onthuld ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Hier was ook de koninklijke familie bij aanwezig.

Vijf jaar geleden organiseerde de gemeente voor het eerst weer een gezamenlijke bijeenkomst voor de nabestaanden. Dit was op verzoek van de getroffen families, net zoals dit jaar. Het gezelschap zal 30 april ook een bezoek brengen aan het monument. De gemeente doet verder geen mededelingen over het programma. 'Het is een besloten bijeenkomst. De families hebben aangegeven het fijn te vinden om bij elkaar te komen. Dat willen we graag besloten houden', aldus de woordvoerder van de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn