• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn draait warm voor de Sint: 'Het wordt een prachtig kinderfeest'

APELDOORN - Een groot podium op het Stationsplein, afgezet met rode strikken en cadeautjes. Verschillende dansgroepen en een blaaskapel lopen hun oefenrondjes. Op een groot scherm zien we het vertrouwde gezicht van Dieuwertje Blok. Apeldoorn draait warm voor de komst van Sinterklaas.

Tientallen camera- en geluidsmensen hebben zich een dag voor de verwachte binnenkomst op het plein verzameld. Er zijn politiemensen en dranghekken te zien. Ook vannacht gaan de voorbereidingen nog volop door.

Honderden vrijwilligers

'Er moet nog 1.600 meter aan dranghekken worden neergezet', zegt waarnemend burgemeester Petra van Wingerden. Ook komen er nog achttien trailers met betonblokken voor wegversperringen. 'Dat gebeurt allemaal zo laat mogelijk, om de overlast voor omwonenden zo klein mogelijk te houden.' Met de opbouw zijn volgens de burgemeester honderden vrijwilligers bezig geweest.

Bekijk de reactie van burgemeester Petra van Wingerden. De tekst gaat daaronder verder.

'Ja, er komen demonstranten', zegt Van Wingerden. Daarvoor zijn vakken ingericht. 'Er mag gedemonstreerd worden in Nederland. En zolang iedereen zich aan de afspraken houdt, zijn ook zij welkom.' Ze gaat ervan uit dat iedereen erop uit is om een mooi kinderfeest niet te verpesten.

'Blije kindersnoetjes'

De burgemeester verheugt zich op 'al die blije kindersnoetjes' en is 'vol verwachting'. Ze bevestigt dat Sinterklaas inmiddels weer in de rijdende trein zit. 'Het wordt een prachtig kinderfeest.'

De tekst gaat door verder de foto:

Afbeelding
De burgemeester van Apeldoorn met Jeroen Kramer van het Sinterklaasjournaal

Er worden 20 tot 30 duizend mensen verwacht tijdens de intocht in Apeldoorn. Ook acteur en goede bekende van de Sint, Stefan de Walle, heeft er zin in. 'Wat leuk! Ik ga er heen!'

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn