RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn heeft Petra van Wingerden 'in het hart gesloten'

APELDOORN - Met een ruimhartig applaus namen de Apeldoornse raadsleden, wethouders en ambtelijk personeel van de gemeente donderdag afscheid van interim-burgemeester Petra van Wingerden-Boers. Ze heeft zich in korte tijd geliefd gemaakt.

Door: Bastiaan van Blokland

Lichtelijk geëmotioneerd laat Van Wingerden de ovatie over zich heenkomen, tijdens een speciale raadbijeenkomst.

'Typisch Apeldoorn'

Het liefst had zij het klein gehouden, maar daar wilden haar collega's niets van weten. Dus kwam er een 'compromis', zoals Van Wingerden het noemde. 'Typisch Apeldoorn', volgens haar.

Ze voelde zich snel thuis in de gemeente waar zij in februari aan de slag ging. Zij nam het burgemeesterschap over van John Berends, die commissaris van de Koning in Gelderland werd. 

'Jongensclub'

Van Wingerden sprak lovende woorden over de gemeente en haar 'jongensclub'; de vijf mannelijke wethouders waar zij mee samenwerkte. Haar collega's waren op hun beurt lovend over hun waarnemer. 

Verslaggever Bastiaan van Blokland sprak met Van Wingerden:

'Apeldoorn heeft Petra van Wingerden in haar hart gesloten', klonk het in de raadszaal. En dat is omgekeerd ook zo, bevestigde Van Wingerden.

Hoogte- en dieptepunten

In de afgelopen tien maanden kende Apeldoorn een paar unicums, zoals het lachgasverbod, een vuurwerkverbod en natuurlijk de intocht van Sinterklaas - voor Van Wingerden het absolute hoogtepunt.

Tekst loopt door onder de foto.

Afbeelding
Van Wingerden spreekt voor het laatst de raad toe. Foto: Omroep Gelderland

De vertrekkend burgemeester, die door ziekte eerder dit jaar korte tijd afwezig was, laat een raad achter die scherpe tegenstellingen kent. Scherper wellicht, dan in de laatste jaren het geval was.

Tegenstellingen die vooral zichtbaar werden bij de soms venijnige debatten over de begroting voor de komende jaren, om oplopende tekorten weg te werken.

Vanaf volgende week zal Ton Heerts de gemeenteraad voorzitten. Hij wordt woensdag geïnstalleerd door zijn voorganger: commissaris van de Koning John Berends.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn