• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn kiest eigen Marktplein

Apeldoorn – De toekomst van het Marktplein ligt in de handen van de Apeldoornse inwoners. Bij het ontwerpproces worden ook de kinderen betrokken.

Kinderen kregen deze week namelijk de kans om ook een bijdrage te leveren. Deze week konden zij namelijk meedoen met maquette- en ontwerpwedstrijden. Groep 3 tot en met 6 ging aan de slag met kleurplaten en Groep 7 en 8 gingen druk aan de slag met de maquettes.

De winnaar zal uiteindelijk worden gekozen door een deskundige jury. Zij gaan twee winnaars kiezen; een van de kleurplaten, en een van de maquettes. Dit gebeurt uiteraard achter gesloten deuren. De inzendingen zijn tijdens de verkiezingsperiode te bewonderen in Nawijn & Polak bij ‘stembureau 1’. Volgende week zal Mark Sandmann, wethouder van D66, de winnaars bezoeken en ze een prijs overhandigen.

Stemmen op het favoriete Marktplein ontwerp

Het marktplein krijgt net als het stadhuis een renovatie. Vanavond onthullen de vier ontwerp bureaus hun ontwerp Plein van de Stad in de VUE bioscoop.

Vanaf morgen kunnen inwoners hun stem uit brengen op een van de vier ontwerpen. Elke Apeldoorner heeft per post een stempas met unieke stemcode gekregen.

Er kan gestemd worden tot en met 17 december. 

Op donderdag 20 december wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt en is dus bekend hoe het Marktplein eruit zal gaan zien.

Eva Kluft

Omdat ook de kinderen dit jaar intensief betrokken zijn mogen zij ook een stem uitbrengen. De eerste stem zal worden uitgebracht door Eva Kluft, zij is initiatiefneemster tot 1e kinderburgermeester van Apeldoorn.

Foto Rob Voss 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00