RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn maakt de stad groener

APELDOORN - Gemeente Apeldoorn werkt aan meer groen in de stad. Planten en bomen hebben namelijk veel voordelen! Op onderstaande plekken maken we straten en buurten groener.

Beplanting in straten, op daken en tegen gevels zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bij nat weer wordt het regenwater beter afgevoerd. Ook wordt de straat aantrekkelijker voor vogel, vlinders en insecten. Bovendien: groene straten zien er mooier uit.

Molenstraat Centrum
Een van de plekken waar we momenteel vergroenen is Molenstraat Centrum. Stenen gaan eruit, planten komen erin. De stoep wordt versmald naar 1,80 meter en we maken langs het fietspad vakken met vaste planten van ongeveer 60 centimeter hoog.
Kijk hier om de tekening te bekijken. Op de tekening is niet alleen te zien waar de plantvakken komen, maar ook welke planten waar worden geplaatst.

Stationsstraat en het fietspad naar de Freulebrug
Wij starten volgende week met het versmallen naar twee meter van de stoep tussen de Stationsstraat en het fietspad naar de Freulebrug. Langs de haag maken we vakken met vaste planten van ongeveer 60 centimeter hoog. Op de hoeken bij het fietspad en de Stationsstraat plaatsen we in de plantvakken een kleine boom. Deze wordt uiteindelijk 8 meter hoog. Tussen de bestaande haag en het gebouw zelf veranderen we niets aan de inrichting. Kijk hier om de tekening te bekijken.

Apeldoorn zuid
In Apeldoorn zuid zijn verschillende hofjes te vinden. Sommige van deze hofjes zijn ‘versteend’, er staan nog maar weinig planten en bomen in. Daarom gaan we na de zomer aan de slag met de hofjes Drecht en Gein. Ook pakken we de hoek Lekstraat/Haringvliet aan. In de beide hofjes komen plantvakken met verschillende vaste planten en siergrassen. Ook het grasveld op de hoek Lekstraat/Haringvliet  krijgt meer vaste planten.

Burgerparticipatie voor hofjes
Buurtbewoners van de hofjes en de wijkraad worden uitgenodigd om mee te mogen denken over de invulling van het groen. Zij moeten er immers elke dag naar kijken! Via een brief ontvangen ze hier een uitnodiging voor.

Zelf aan de slag met vergroenen?
Wilt u uw eigen tuin vergroenen? Of heeft u zelf een mooi, creatief idee om uw straat of buurt groener te maken? Op www.apeldoorn.nl/groendoen kunt u zien wat u zelf kunt doen. De gemeente helpt u graag met advies en/of materiaal voor uw buurtinitiatief. 

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen over het vergroenen? Neem dan contact op met projectleider Richard Veldman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn