RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn maakt zich zorgen om bomen en verplaatst Boomfeestdag

APELDOORN - Apeldoorn doet dit jaar niet mee aan de Nationale Boomfeestdag op 20 maart. De gemeente maakt zich door het veranderende klimaat namelijk zorgen over de overlevingskans van de bomen.

'Door het veranderende klimaat is de kans steeds groter dat kleine boompjes een droge zomer niet overleven. Daarom kiest Apeldoorn ervoor om voortaan een eigen Boomplantdag te organiseren in november', aldus de gemeente. In Apeldoorn werd in 1957 de eerste Boomplantdag georganiseerd.

Wethouder Sandman benadrukt de noodzaak om anders met het planten van kleine bomen in het voorjaar om te gaan. 'We merken dat het weer verandert en dat kleine bomen die we in het voorjaar tijdens Boomplantdag planten minder kans hebben. Als European City of Trees, wat we dit jaar zijn, gaan we dit daarom voortaan in het najaar doen, om ervoor te zorgen dat groen ook groener wordt.'

In Dieren ging het bijvoorbeeld al eens mis, 450 bomen gingen snel dood. 

Zie ook: Gemeente plantte dode bomen in Dieren

Klein bos in de stad

In plaats van de kleine boompjes in maart, worden in november nu drie 'Tiny Forests' geplant. Een minibos ter grootte van een tennisbaan. Apeldoornse scholen kunnen een 'Tiny Forest' adopteren. Dan verzorgen ze het minibos samen met de leerlingen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn