RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een bloemetje voor alle 75-jarigen

APELDOORN - Tachtig medewerkers en de wethouders van de gemeente Apeldoorn overhandigen vandaag tulpen aan inwoners die dit jaar 75 worden. Apeldoorn is vandaag 75 jaar geleden bevrijd.

Het gaat om naar schatting 1460 gelukkigen. Een van hen is Mary Buitenhuis-Ribbers. Ze laat weten blij verrast te zijn met het boeket rode tulpen dat ze kreeg.

Op Radio Gelderland sprak Eric van den Berg met haar.

Afbeelding
Mevrouw Rutendrans-Diks. Foto: gemeente Apeldoorn

'Ik vond het heel attent van de gemeente. Er zat ook een kaartje bij', zegt Buitenhuis. Ze werd op 23 januari 1945 geboren, drie maanden voordat Apeldoorn door Canadezen werd bevrijd. 'Ik heb nog in een kistje in de kelder bij mijn opa en oma gelegen.'

Afbeelding
Mevrouw Logtenberg. Foto: gemeente Apeldoorn

Tien Apeldoorners worden vandaag 75

Een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn meldt dat 10 inwoners vandaag 75 zijn geworden. Ze kregen een boeket uit handen van een van de wethouders van Apeldoorn. 

Afbeelding
Meneer Orth. Foto: gemeente Apeldoorn

Iedereen die dit jaar in Apeldoorn 75 wordt of is geworden, wordt in het zonnetje gezet. Ze hoeven niet in Apeldoorn te zijn geboren.

Het uitreiken van de ruikers gebeurde in verband met corona op gepaste afstand.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn