• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn wil sinterklaasrecord breken, maar weet nu al dat het niet gaat lukken

APELDOORN - Gaat de Apeldoornse wereldrecordpoging 'schoentje zetten' het redden? De animo is vooralsnog niet héél denderend. Met een paar honderd schoenen breek je tenslotte niet het record van 2190.

Door: Bastiaan van Blokland

Emmen zette vorig jaar het wereldrecord. Bij winkelcentrum de Weiert stonden toen bijna 2200 schoentjes. Daarmee werd het Belgische record van 1935 ruimschoots verbroken. Hoe anders is dat in Apeldoorn op dit moment.

Overtreffen 

Zondag moet het gebeuren: ondernemers en de afdeling City Marketing van de gemeente Apeldoorn willen Emmen overtreffen en het record van vorig jaar aan diggelen slaan.

Althans, dat was het plan. Want je hebt dan wel schoenen nodig. Helaas staan er nog niet heel veel in de speciaal daarvoor ingerichte pop-up-winkel. 

'We gaan het niet halen' 

Peter Rijkers, één van de initiatiefnemers, vertelt tegen RTV Apeldoorn. 'De recordpoging gaan we waarschijnlijk niet halen. We zitten nu rond de 300 schoenen.'

In plaats van 2200 schoenen heeft Rijkers zijn doel iets bijgesteld: hopelijk staan er zondag 500 exemplaren, vertelt hij. 

Tekst loopt door onder de foto.

Afbeelding
Foto: RTV Apeldoorn

Kinderen kunnen hun schoenen brengen naar de sint-pop-up-store aan de Mariastraat in het Apeldoornse centrum. Dat kan nog tot en met zaterdag. Nog twee dagen te gaan dus. Op zondag wordt dan de balans opgemaakt door wethouder Jeroen Joon.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
23:00 tot 24:00