RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn wordt dementievriendelijk, doet u mee?

APELDOORN - U heeft het vast al eens meegemaakt: iemand die de weg naar huis niet meer weet. We komen steeds vaker mensen met vergeetachtig gedrag tegen in onze woonomgeving. We weten vaak niet goed hoe we hier mee om moeten gaan. In de gemeente Apeldoorn gaat dat veranderen.

Apeldoorn Zuid gaat met concrete acties aan de slag. Afgelopen donderdagmiddag zijn mensen met dementie en hun mantelzorgers in de Hofstad uitgenodigd met de vraag: Wat is er voor nodig om een dementievriendelijk wijk te maken? Na een inleiding van Elise Roelofse (Spectrum partner met elan) volgde een voorlichting over dementie door Marlies van Tongeren (coördinator van het Geheugensteunpunt Apeldoorn).
 
Besproken onderwerpen tijdens de voorlichting bijeenkomst waren: wat is dementie, verandering in gedrag, wat wel te doen, wat vooral niet te doen, hoe informeer je de omgeving? En tips voor mantelzorgers. Het geheugensteunpunt biedt hierin advies, voorlichting en ondersteuning.

Na de pauze was er gelegenheid om in discussie te gaan aan gesprekstafels. Welke mogelijkheden zijn in Zuid al aanwezig voor een prettige en veilige woonomgeving voor mensen met dementie. En vooral, welke voorzieningen ontbreken? Een mooie gelegenheid zelf ideeën te laten opborrelen en met elkaar te delen.
Voor meer informatie zie de website het geheugensteunpunt Apeldoorn.

 RTV Apeldoorn zendt vanavond de voorlichting bijeenkomst uit.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn