RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorner die familie mishandelde krijgt werkstraf en 1 maand voorwaardelijk

ARNHEM - Een 53-jarige Apeldoorner mishandelde zijn stiefdochter, zijn ex-zwager en hij verzette zich bij zijn aanhouding. Ook een politieagent is daarbij mishandeld. Daarvoor kreeg hij vrijdag een werkstraf van 120 uur, plus een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar.

Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 300 euro betalen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De mishandelingen vonden tussen 2014 en 2017 plaats, en altijd in het zicht van anderen. De rechtbank geeft aan dat een gevangenisstraf bij dit soort mishandelingen gangbaar is. Dat is nu niet gedaan omdat de man lang op zijn rechtszaak moest wachten. De zaken hebben, zoals de rechtbank beschrijft, 'al die tijd op de plank gelegen'.

Terug in de maatschappij

De rechtbank houdt ook rekening met het feit dat de man die hele periode onder toezicht van de reclassering heeft gestaan. Hij heeft het goedgemaakt met zijn ex-vrouw en met zijn kinderen, hij heeft een vaste baan en een woning. Daarnaast heeft hij ook de verplichte hulpverlening positief afgerond.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn