RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorner Kwast en Nijmeegse De Blieck in deelnemer ‘Project Rembrandt’

APELDOORN - Nard Kwast uit Apeldoorn en Fleur de Blieck uit Nijmegen behoren tot de tien talenten die zijn uitgekozen om mee te doen aan het nieuwe NTR-programma ‘Project Rembrandt’. In acht afleveringen wordt gezocht naar de beste amateur kunstschilder van Nederland.

Kwast werkt als ambtenaar bij de gemeente Arnhem. Hij meldde zich samen met vierhonderd anderen aan voor de selectie van het programma. 'Het is een hele eer om bij die laatste tien te komen', zegt hij in het radioprogramma Arnhem Aktueel van RTV Arnhem. 'Ik ben erg nerveus. Dit is natuurlijk heel anders dan met een bak koffie thuis zitten en bedenken wat je wilt schilderen.'

'Rembrandt is ontzettend mooi'

Tot zijn twintigste deed Kwast vooral veel aan tekenen, daarna schakelde hij naar schilderen. 'Rembrandt is ontzettend mooi. Hij kan doelbewust grof schilderen, waardoor hij aandacht van de kijkers vestigt op hetgeen wat hij wil.' De voornaamste reden van zijn deelname aan het programma is voor Kwast het leerproces. 'Natuurlijk wil ik ook winnen', voegt hij daaraan toe, 'maar door alle opdrachten die we krijgen en tips die daarbij komen, leer ik heel veel.'

Creatieve duizendpoot

De 24-jarige De Blieck is een creatieve duizendpoot. Ze speelt piano, maakt kostuums, schrijft sprookjesboeken en schildert al haar hele leven, en dan vooral fantasiefiguren. Ze vindt het nu de hoogste tijd om figuratief te leren schilderen en de geheimen van de oude meesters te ontrafelen. 

'Project Rembrandt' wordt op zondagavonden uitgezonden om 21.20 op NPO1, van 27 januari tot en met 7 april.

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn