RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorners nog even in de rij voor laagtarief buskaartje

APELDOORN - De Apeldoornse gemeenteraad heeft donderdagavond burgemeester en wethouders opdracht gegeven een onderzoek te starten naar een laagtarief stadsbuskaartje. De mogelijkheden zullen dan in het voorjaar van 2019 duidelijk worden.
 
In het verleden konden Apeldoorners met het zogenoemd eurokaartje met de stadsbus meereizen. Vanwege de hoge kosten is Apeldoorn daarmee gestopt. Mocht opnieuw worden besloten een laagtarief kaartje in te voeren, dan zal opnieuw geld worden bijgeleend, geeft de provincie aan.
 
De provincie zorgt voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in onder meer Apeldoorn. De eerstvolgende aanbesteding is in 2020 en zal daar geen wens voor een laag tarief in worden opgenomen, zegt een woordvoerder. 

Complex

De huidig vervoerder Keolis wil als daar behoefte aan is het gesprek aangaan, zegt woordvoerder Lotte Hendriksen. Maar in 2020 wordt het openbaar vervoer in onder meer Apeldoorn opnieuw aanbesteed. Als Apeldoorn dus wederom een laagtarief stadsbuskaartje wil, moet de gemeente dit zelf regelen met de vervoerder.

Die wens zal dan mogelijk meer dan een miljoen euro kosten met zich meebrengen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn