RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns bedrijf helpt Afsluitdijk te versterken

APELDOORN - Het Apeldoornse bedrijf Hycom heeft een miljoenenorder binnengehaald. De specialist in hydraulische systemen helpt mee bij de renovatie van de Afsluitdijk.

De Afsluitdijk is na negentig jaar toe aan een grote opknapbeurt. De dijk moet straks bestand zijn tegen een 'superstorm', die eens in de 10.000 jaar voorkomt. Ook moet door klimaatverandering meer water worden afgevoerd van het IJsselmeer naar de Waddenzee. Daarvoor komen extra spuisluizen en grote pompen.

Werkgelegenheid

Hycom is in de arm genomen door bouwconsortium Levvel, dat de aanbesteding van Rijkswaterstaat won. Hycom levert al 45 jaar hydrauliek aan projecten wereldwijd. De nieuwe opdracht zorgt voor werkgelegenheid in zowel Apeldoorn als Drachten, waar zich een nevenvestiging bevindt. 

Als onderdeel van de versterking worden de spuisluizen en pompkanalen voorzien van dubbel uitgevoerde stalen schuiven. De bewegingswerken van deze schuiven worden hydraulisch aangedreven. Voor de kenners: deze bestaan straks uit zo'n 70 hydrauliek aggregaten en 150 cilinders.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn