RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Apeldoorns bedrijf verkocht 1,5 miljoen onbetrouwbare coronatests'

APELDOORN - Het Apeldoornse medisch handelsbedrijf Inzek heeft volgens dagblad Trouw anderhalf miljoen onbetrouwbare coronatests verkocht sinds de uitbraak van Covid-19.

De tests werden als Nederlandse producten verkocht, maar kwamen uit China en zouden 'net zo betrouwbaar zijn als een willekeurige gok', aldus de krant. Het dagblad baseert zich op onderzoek dat het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en journalistencollectief OCCRP uitvoerde.

Het bedrijf belooft dat de tests ‘zeer accuraat’ binnen tien minuten kunnen vaststellen of iemand corona heeft gehad, maar volgens twee onafhankelijke studies is de kans zeer groot dat de test een verkeerde diagnose stelt, schrijft Trouw.

Misleidend

Marien de Jonge, onderzoeker in het Radboudumc in Nijmegen, noemt de belofte van het Apeldoornse bedrijf in de krant misleidend: 'Onbetrouwbare tests vormen een groot gevaar voor de volksgezondheid', zegt hij.

Het product zou gekocht zijn door overheden en ziekenhuizen in Spanje, Rusland, Servië en Benin. Voor de tests werd geadverteerd met 'Dutch-made'. Die naam is na vragen van de krant weggehaald.

Volgens het RIVM bestaan er nog geen betrouwbare coronatests die antilichamen tegen corona kunnen aantonen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn