• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Karlijn Stoltenborgh naar Gelderse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd

Voorleeskampioen van Apeldoorn was ze al, maar nu heeft Karlijn Stoltenborgh van KBS Sint Victor in Apeldoorn zich ook nog eens geplaatst voor de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. In een zeer goed gevuld CODA Auditorium las ze voor uit het boek 2C van Mirjam Mous.

In CODA namen gistermiddag, woensdag 13 maart, 8 voorleeskampioenen uit de regio Noord-Veluwe en Apeldoorn het tegen elkaar op. Nerveus waren ze allemaal, maar eenmaal in de voorleesstoel wisten ze hun fragment prima voor te lezen. De jury had het niet makkelijk deze middag. Juryvoorzitter en CODA-directeur Carin Reinders gaf alle kandidaten een compliment en tips mee voordat zij de winnaar bekend maakte. De 11-jarige Karlijn mocht de beker in ontvangst nemen en won daarmee de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. ,,Bij haar zat je echt op het puntje van de stoel”, aldus jurylid en journaliste Chantal Zwaag. Volgens de jury was het fragment van Karlijn dan ook erg goed gekozen. ,,Met een open einde, waardoor je graag verder wil lezen.” Naast Carin Reinders en Chantal Zwaag zat ook Hetty van de Weg in de jury, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Karlijn neemt maandag 15 april deel aan de Gelderse finale in het Posttheater in Arnhem. Ze moet hiervoor een nieuw boek en een nieuw voorleesfragment kiezen. Als ze deze wedstrijd wint, mag ze in mei naar de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Amstelveen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00