RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse kerken luiden de noodklok voor klimaatverandering

Kerken door heel Nederland luiden op 1 december om twee voor twaalf de ‘noodklok voor het klimaat’. Dit is aan de vooravond van de internationale klimaattop, die op 3 december in Polen begint. Zo trekken ook Apeldoornse kerken de aandacht van zowel politiek leiders als burgers om vaart te maken met de transitie naar een duurzame wereld.

„De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en oogsten mislukken. Klimaatverandering is niet meer te ontkennen. De kerken zeggen: gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog steeds voorkomen worden. Het is de hoogste tijd om in actie te komen.”

Onlangs verscheen het nieuwe rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dit rapport maakt de balans op van de wereldwijde inspanningen met betrekking tot het Klimaatakkoord van Parijs. Het geeft een aantal scenario’s om onder de 1.5 graad Celsius opwarming van de aarde te blijven. Daarvoor moeten regeringen hun klimaatbeleid aanpassen en versnellen. Ook in Nederland is het twee voor twaalf. Met het luiden van de noodklok willen de kerken de urgentie onderstrepen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Tegelijkertijd geven zij de boodschap mee: ‘het is nog niet te laat’. We kunnen opwarming van de aarde tegengaan en zeker niet richting 2 graden laten gaan. Maar dan moeten we wel nu actie ondernemen als maatschappij.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn