RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | Apeldoornse camerawinkel weer open na overval, buit: ettelijke tienduizenden euro's

APELDOORN - De camerawinkel in Apeldoorn die maandag werd overvallen, was dinsdagochtend tijdelijk gesloten. 'We houden de deuren nog even dicht om voor onze mensen te zorgen en alles op te ruimen', luidde een briefje op de deur. De buit bedroeg ettelijke tienduizenden euro's, zo liet eigenaar Niels Lubbers dinsdag aan Omroep Gelderland weten.

De camerawinkel aan de Paramariboweg werd maandag overvallen door vijf personen, die er in een busje vandoor gingen. Ze werden later op de dag aangehouden en de vluchtauto werd uitgebrand aangetroffen in het bos.

De tekst gaat verder onder de video.

Zie ook: Vluchtauto overval Apeldoorn brandend teruggevonden, vijf verdachten opgepakt

Eigenaar Niels Lubbers vertelde dat bij de overval enkele kasten, met daarin waardevolle spullen, door de daders zijn vernield. Daarnaast werd een 22-jarige medewerker in de boeien geslagen door een van de overvallers. De overvallers hadden hun gezichten niet bedekt, ze droegen wel een petje. Ze bedreigden het personeel met vuurwapens en spoten in het wilde weg pepperspray.

Begrip voor sluiting

's Ochtends is de winkel opgeruimd en was er slachtofferhulp voor het personeel. De showroom ging rond 13.00 uur weer open. De klantenservice is dinsdag alleen per e-mail bereikbaar. Het personeel mocht zelf beslissen of ze weer gingen werken. Iedereen deed dat, ook degene die geboeid werd. 'Voor mij is het afleiding', zo zei hij. Ook de anderen zagen het als verwerking, al kozen sommigen ervoor om niet achter de toonbank te werken.

Niet iedereen was dinsdag op de hoogte van de tijdelijke winkelsluiting. Een klant die voor de dichte deur stond, toonde echter begrip voor de beslissing. 'Mijn problemen met mijn camera vallen in het niet bij wat zij hebben meegemaakt', zegt hij.

Zie ook: Overvallers slaan 'onwillige' medewerker camerawinkel Apeldoorn in de boeien

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn