RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apenheul gaat volgende week weer open

APELDOORN - De Apenheul in Apeldoorn gaat op maandag 18 mei weer open. Het park doet dat wel met minder bezoekers dan normaal.

Wie de apen wil bewonderen, moet online een ticket kopen en een tijdslot reserveren. De eerste drie dagen is de Apenheul alleen toegankelijk voor seizoenkaarthouders en de Vrienden van Apenheul, daarna is iedereen welkom.

Hoeveel mensen tegelijk het park in mogen, weet de Apenheul nog niet helemaal. 'We verwachten dat dit op drukke dagen ergens tussen een derde en de helft van het normale aantal zal uitkomen', zegt directeur Roel Welsing. Voor de heropening wordt eerst nog een aantal testdagen gehouden met eigen medewerkers en familie.

Eenrichtingsroute

Bijna alle apensoorten blijven volgens het park zichtbaar voor gasten. Wel zijn er doorloopgebieden met loslopende apen gesloten. Verder hanteert de Apenheul een eenrichtingsroute.

De Apenheul is sinds ongeveer twee maanden gesloten vanwege de coronacrisis, net als veel andere dierentuinen. Eerder maakte Burgers' Zoo in Arnhem al bekend dinsdag 19 mei weer open te gaan.

Zie ook: Burgers' Zoo en Openluchtmuseum weer open, maar met drastisch minder bezoekers
 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn