RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Basisscholen uit Apeldoorn in de strijd voor een ANWB Verkeersplein

ANWB organiseert dit jaar opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Kinderen kunnen veilig oefenen en ervaring opdoen op een verkeersplein. Dit wordt steeds belangrijker, omdat de fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen de afgelopen jaren steeds meer afneemt. Dit maakt leerlingen kwetsbaar is het steeds drukker wordende verkeer. Van de 47 scholen die meedoen uit Gelderland zijn er 3 die meedoen vanuit Apeldoorn. 

Kinderen krijgen steeds minder ervaring met fietsen in het verkeer, doordat ze met de auto of bakfiets worden gebracht. Buitenschoolse activiteiten zitten vaak op loopafstand en sommige kinderen hebben geen eigen fiets. Basisschoolkinderen zitten nog in de ontwikkeling en daarom kunnen ze vaak verkeerssituaties niet goed inschatten. Het doel van een ANWB Verkeersplein is dat leerlingen veilig kunnen oefenen met bepaalde verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Daarnaast is het de bedoeling dat de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht vergroot wordt bij de leerlingen. 

Als er praktijkervaring opgedaan wordt, dan worden leerlingen zich bewust van de gevaren van het verkeer en kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. het initiatief geeft leerkrachten de mogelijkheid om samen met de leerlingen op een veilige manier in de praktijk aan de slag te gaan. Onder scholen die al een ANWB Verkeersplein hebben, blijkt dat bijna 90 procent aangeeft dat een verkeersplein helpt bij het verbeteren van de fietsvaardigheden en het verkeersinzicht. Bijna 80 procent van de scholen maakt dagelijks gebruik van het verkeersplein. 

Vanuit het hele land zijn er 356 basisscholen genomineerd voor een AWNB Verkeersplein. Er wint een basisschool per provincie. De winnaars ontvangen bij de start van het aankomende schooljaar een ANWB Verkeersplein en een lespakket. Het lespakket bestaat uit een lesprogramma van ANWB Streetwise, een set van 8 verkeersborden, 2 stoplichten en een ANWB fiets. De verkeerspleinen worden betaald door het ANWB Fonds.  

Van de 47 basisscholen die meedoen aan de verkiezing voor Gelderland zijn er 3 basisscholen uit Apeldoorn. Wil je stemmen op een van de basisscholen dat kan. Stemmen kan nog tot vrijdag 26 mei via: ANWB Verkeerspleinen (flowapp.nl)

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn