RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Basisschool week dicht om coronavirus

APELDOORN - Openbare basisschool De Rietendakschool in Apeldoorn blijft vanaf maandag een week gesloten door het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van de overkoepelende onderwijsorganisatie Leerplein055 weten aan Omroep Gelderland.

Reden voor de sluiting is dat er te veel leerkrachten en leerlingen afwezig zijn. 'Bij niemand van het personeel, de kinderen of hun ouders is corona geconstateerd. Maar veel blijven wel thuis omdat ze snotteren of hoesten, zoals de richtlijn van het RIVM voorschrijft,' zegt woordvoerder Madeleine Schouten.  

De sluiting van de school is naar de ouders gecommuniceerd via een brief. Daarin staat dat de school 'de kritische grens bereikt heeft om nog goed en veilig onderwijs te kunnen garanderen'. 

De school gaat er vanuit dat de deuren een week gesloten blijven. In de loop van volgende week wordt bekeken of de school 23 maart weer open kan. 

'Wel open blijven'

Premier Mark Rutte zei donderdagmiddag dat het basis- en middelbaar onderwijs en het MBO komende tijd gewoon open moeten blijven. Uit verschillende hoeken klonk kritiek, toch bleef Rutte vrijdagmiddag bij zijn standpunt.

Universiteiten en HBO-opleidingen hebben wel het onderwijs en tentamens gestaakt. Veel colleges worden nu online gehouden.

Zie ook: LIVEBLOG | 67 besmettingen in Gelderland, 'hamsteren om coronavirus niet nodig'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn