RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Basisschoolleerlingen lopen 6 kilometer met 6 liter water

Honderden basisschoolleerlingen, waaronder vier basisscholen uit Apeldoorn (Eben Haezer, de Sjofar, De Kring en De Reiziger), liepen onlangs een sponsorloop – Wandelen voor Water. Ze liepen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug, dezelfde prestatie die hun leeftijdsgenootjes in derde wereldlanden elke dag moeten leveren om aan schoon drinkwater te komen.

Met de opbrengst van Wandelen voor Water wordt een waterproject van stichting ZOA ondersteund in Nigeria. Door terreurorganisatie Boko Haram zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen en hebben een tekort aan alles. Zo ook schoon drinkwater. Op dit moment lopen de ontheemden (veelal vrouwen en kinderen) 4 tot 6 kilometer naar de dichtstbijzijnde waterput. Een enorme afstand in een gevaarlijk gebied. Daarnaast zijn er amper latrines en ontbreekt kennis over hygiëne en gezondheid.,,Hulp is daar erg hard nodig”, meldt Angenies Baar van ZOA. ,,Met de opbrengst van Wandelen voor Water worden waterputten geboord en latrines gebouwd in het gebied waar de vluchtelingen wonen.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn