RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bedenk een naam voor de “oude busbaan”!

APELDOORN - In het voorjaar heeft de gemeente belangstellenden gevraagd om hun reactie te geven op de plannen die de gemeente voor de “oude busbaan” langs Kanaal Zuid heeft. Er kwamen veel reacties binnen, dat geeft aan dat de betrokkenheid voor dit plan in de omgeving groot is.

Waaruit bestaan de reacties?
De gemeente wil de “oude busbaan” langs Kanaal Zuid omvormen tot een mooie parkzone, zodat meer mensen van het kanaal kunnen genieten.
Uit een groot deel van de reacties blijkt zorg over het ontstaan van meer overlast als er voorzieningen, zoals speeltoestellen, in dit gebied worden geplaatst. De gemeente neemt deze zorg serieus. De gemeente wil dit deel van Kanaal Zuid juist aantrekkelijk maken voor een breder publiek en wil daarmee de overlast die nu nog regelmatig wordt ervaren, doordat er weinig sociale controle is, tegengaan.

Wat pakt de gemeente de reacties op?
De reacties hebben ertoe bijgedragen dat extra zorgvuldig wordt gekeken naar het plaatsen van voorzieningen in dit gebied. Op basis van de reacties en het beschikbare budget ligt de prioriteit nu eerst bij het vergroten van de beleefbaarheid van het Kanaal. Hiertoe worden langs de oever een aantal steigers aangelegd, die worden uitgevoerd met robuuste en vandalismebestendige materialen. De ambitie om het bewegen te stimuleren en een ‘Rondje Kanaal’ te faciliteren bestaat nog steeds. De aanleg van extra voorzieningen voor sport en spel worden beperkt.

Verbinden en beleven
De gemeente gaat de parkzone rond de busbaan een kwaliteitsimpuls geven en de toegankelijkheid verbeteren. Door de groenstructuren in de wijk met de ‘busbaan’ te verbinden wordt het nog aantrekkelijker om een rondje te lopen.
Het asfalt wordt vervangen door een Achterhoeks Padvast. Dit is een halfverharding waar goede ervaringen mee zijn. Er wordt uitsluitend gebroken grind gebruikt, waardoor het niet stuift en stabiel blijft. Het is goed te berijden voor rolstoel, scootmobiel en hulpdiensten. Het is duurzaam, heeft een lange levensduur en is goed te onderhouden.
Halfverharding heeft een natuurlijk karakter, wat beter past in een groene Kanaalzone.

In de nieuwe situatie staan de banken niet meer in de laaggelegen berm, maar op het pad waardoor er beter zicht is op het water. Hekwerk weert doorgaand verkeer in de vorm van fietsers en brommers.

Honden uitlaten versus ander gebruik
Momenteel is een aanzienlijk deel van de parkzone aangewezen als hondenuitlaatplaats (HUP). Het gaat hier om de groene zone tussen de oude busbaan en het fietspad. Voorstel is om de huidige HUP te behouden. Dit betekent dat de hond op het hoofdpad aangelijnd moet zijn. Omdat de ruimte gedeeld moet worden met andere gebruikers wordt duidelijker aangegeven waar de HUP begint en eindigt.
In overleg met het waterschap kijken we of we voorzieningen mogen treffen om het voor de honden makkelijker te maken in en uit het water te komen.

Aangepast ontwerp in september
De tekening wordt aangepast op basis van de binnengekomen reacties. In september wordt het aangepaste ontwerp gepresenteerd.

Bedenk een naam!
De gemeente nodigt u graag uit om mee te denken over een nieuwe naam voor de “oude busbaan”. U kunt uw ideeën hiervoor tot uiterlijk 30 september aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de plannen, neem dan contact op met projectleider Jan Nijdeken via bovengenoemd adres.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn