• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Brrr... met muts en sjaal naar intocht van de Sint

APELDOORN - Mensen die zaterdag naar de intocht van Sinterklaas gaan kijken, moeten zich warm aankleden. Het wordt grijs en koud.

In Apeldoorn, waar de landelijke intocht is, blijft het droog, verwacht weervrouw Britta van Gendt van MeteoGroup. Eerder deze week leek het nog te gaan regenen. 'Maar die wolken blijven vooral in het noorden, wij lijken aan de goede kant te zitten', vertelt ze op Radio Gelderland. 'Misschien komt de zon nog even tevoorschijn.'

Met 6 graden is het kouder dan normaal en door een matige zuidenwind ligt de temperatuur voor het gevoel rond het vriespunt. 'Mijn advies is om je goed aan te kleden met handschoenen, muts en sjaal. En misschien een beker warme chocomelk', adviseert de weervrouw.

Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar met de stoomtrein aan in Apeldoorn.

Zie ook: Zie ginds komt de... stoomtrein? Dit moet je weten over de Sintintocht in Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00