• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | 'Boetes voor wolventoeristen nog te laag', zegt boswachter

UDDEL - 'Wolventoeristen' die de regels overtreden riskeren een boete van rond de honderd euro, legt boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer uit. 'Maar eigenlijk zijn die straffen nog te laag.' De boete wordt opgelegd wanneer je voor zonsopgang het bos intrekt of buiten de paden treedt.

Boetes voor 'wolventoeristen' werden vrijdagochtend niet uitgedeeld, toen onze verslaggever samen met de boswachter in alle vroegte de bossen in trok voor een controle. Er werd gesurveilleerd met de auto, de fiets en te voet.

Het is volgens Jasper heel vervelend als mensen de regels overtreden door de paden te verlaten. 'Vanmorgen zagen we zwijnen en herten. Hoe eerder wij het bos ingaan, hoe schuwer het wild wordt.'

'Na zonsopkomst en op de paden'

'Bij zonsopkomst mag je pas het bos in. Dat was vanmorgen om 06.20 uur', vervolgt Jasper. 'Als je dan op de paden blijft en uit de rustgebieden, weet het wild waar wij zijn en wanneer we komen.'

Kijk hieronder na de reportage. De tekst gaat verder onder de video.

Steeds meer mensen trekken volgens de boswachter te vroeg de bossen in voor bijvoorbeeld de ultieme foto van een wolf. 'Zo nu en dan delen we daar bekeuringen voor uit.' Hij merkt duidelijk de aantrekkingskracht van de wolf.

'Mensen nemen het risico'

'De meeste mensen hebben er begrip voor als ze bekeurd worden. Men kent de regels ook wel. Die zijn al heel oud. Mensen nemen het risico', constateert Jasper. De boetes van rond de honderd euro vindt hij dus eigenlijk nog te laag.

Het zou kunnen dat Jasper zaterdagochtend opnieuw voor controle op pad gaat.

Beluister de reportage met de boswachter.

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
16:00 tot 17:00