• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bongo keert vandaag terug naar de Apenheul

APELDOORN - Gorilla ‘Bongo’ het gezicht van Apenheul voor heel wat jaren, wordt teruggeplaatst van de Apeldoorns binnenstad naar het park Berg en Bos. Door de vernieuwing van de entree van het park Berg en Bos, moest het beeld van de Zilverrug worden verhuisd. Nu de verbouwing en het bijpassende voorplein af zijn, kan Bongo terug naar zijn oude plek. Vandaag is hij al van zijn plaats weggehaald. De werkzaamheden duren twee dagen.

Gorilla Bongo was de leider van de gorilla-harem in Apenheul, tot zijn overlijden in 2005. De Gorilla was en is nog steeds een belangrijk boegbeeld van Apenheul. Hij stond altijd bij het park Berg en Bos, maar de afgelopen vijf jaar was het beeld te bewonderen in zijn eigen ‘Bongo-parkje’ op de hoek van de Kanaalstraat en de Hoofdstraat in Apeldoorn. Maar door aanstaande bouw van winkels en appartementen wordt Bongo terugverhuisd. Vanaf 13 september is het beeld weer te zien op het voorplein van het park Berg en Bos.

RTV Apeldoorn besteedt in een van de komende TV uitzendingen aandacht aan de werkzaamheden rondom de herplaatsing.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00