RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Brandweer rukt uit bij brand in appartementencomplex

De brandweer is zondagmiddag 13 januari groots uitgerukt nadat er brand was ontstaan in een appartement op de zesde verdieping van een flat aan de Abraham Kuijperstraat. De brandweer was snel met meerdere voertuigen ter plaatse.

Bij aankomst stond er een vrouw op het balkon van de brandende woning. De brandweer richtte zich daarom ook eerst op het redden van de vrouw en andere mensen in het pand voordat zij gingen blussen. Veel omstanders hebben de vrouw zien roepen om hulp en zagen dat de brandweer er alles aan deed om haar te redden. Uiteindelijk werd er voor gekozen om de vrouw via een naastgelegen dak te redden.

Toen de vrouw van het balkon was gehaald zette de brandweer de hoogwerker in om te blussen. De overige eenheden gingen de appartementen evacueren. In de flat wonen over het algemeen ouderen. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, een van hen werd met spoed overgebracht.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest om de brand na te blussen en de woningen te ventileren. De bewoners van de appartementen werden opgevangen in een sporthal in Apeldoorn Zuid.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet hier nader onderzoek naar.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn