RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers en stadsgenoten

Op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses koppelt Buddy to Buddy Apeldoorn nieuwkomers aan stadsgenoten. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen zijn of haar wereld, maar ook die van jezelf. De eerstvolgende ronde gaat deze maand van start.      

Inwoners uit Apeldoorn worden aan nieuwkomers gekoppeld op basis van overeenkomsten, hobby’s of interesses. Buddy’s kiezen er dus voor om in een periode van 4 maanden elkaar 1 keer per week te zien en deuren te openen naar elkaars wereld. Buddy to Buddy organiseert ook gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een makkelijke manier leren kennen. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk), je staat er dus niet alleen voor. Na 4 maanden wordt het feestelijk afgesloten.

Projectleider Dieuwke de Boer: ,,Het uitbreiden van je netwerk is enorm belangrijk als je nieuw bent in Nederland. Ondanks dat we zien dat mensen heel graag willen, is het toch niet vanzelfsprekend dat je snel een nieuw netwerk opbouwt. Veel nieuwkomers, blijkt uit onderzoek, blijven jaren in een sociaal isolement. Gelukkig zijn er veel Apeldoorners bereid om hun deur open te zetten. Jaarlijks organiseren wij 5 rondes waar we 25 koppels matchen om 4 maanden 1 keer per week een uurtje af te spreken. Samen bouwen we zo aan een inclusieve stad. Stap voor stap, vriend voor vriend.’’

Er wordt een informatieavond gehouden op dinsdag 14 november in het ACEC gebouw om 19.15 uur op de eerste verdieping in de vergaderruimte. Tijdens deze avond wordt er alles verteld over Buddy to Buddy en het buddytraject. Heb je interesse dan kan je aanmelden via www.buddytobuddy.nl/apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn