• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Burgemeester Heerts waarschuwt na drukke dag: 'Gebruik je gezond verstand'

APELDOORN - Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn liet vanmiddag winkelend publiek in zijn stad naar huis sturen. Het was té druk in Apeldoorn. Hij snapt dat mensen er weer op uit willen, maar waarschuwt toch. 'Ik wil iedereen oproepen alert te blijven en je gezond verstand te blijven gebruiken', zegt hij.

Heerts geeft aan dat hij begrijpt dat mensen, mede vanwege de teruglopende cijfers in het aantal besmettingen en intensive care-opnames, weer meer willen doen. De maatregelen zijn echter nog steeds van kracht.

'Houd anderhalve meter afstand en vermijd drukte!', benadrukt de burgemeester. 'Het virus is nog steeds onder ons. Dat bleek afgelopen woensdag wel weer, toen ruim veertig medewerkers van een slachterij positief getest werden op het coronavirus.

Ook oproep aan horeca

Naast de oproep aan iedereen om 'gezond verstand te blijven gebruiken', heeft de burgemeester ook een oproep voor horeca-ondernemers in de binnenstad van Apeldoorn.

'Om met de gemeente mee te denken hoe wij gezamenlijk kunnen blijven zorgen dat ook de komende maanden bewoners, dagjesmensen en toeristen kunnen blijven genieten van onze binnenstad. De komende week wil ik hierover dan ook met de vertegenwoordigers van de binnenstad in gesprek, voordat de terrassen op 1 juni om 12.00 open gaan.'

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
16:00 tot 19:00