RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Buurtbijeenkomst duurzame Matenhoeve

APELDOORN - Onder grote belangstelling heeft de gemeente Apeldoorn gisteravond de plannen ontvouwd op weg naar aardgas loos wonen in de Matenhoeve. Er was vooraf gerekend op 400 belangstellenden, echter prompt moesten er extra stoelen bijgeplaatst worden. 

Wethouder Mark Sandmann lichtte de transitie plannen naar duurzaam wonen toe. Misschien bent u al begonnen met het verduurzamen van uw woning? Misschien wilt u wel maar twijfelt u nog? Of weet u niet hoe en wat gaat het kosten? Hiertoe was deze buurtbijeenkomst Matenhoeve als voorlichtingsavond ingezet.

Hoe kan uw gemeente u op weg helpen?

  • Er is een website ingericht: energiekapeldoorn.nl
  • In het centrum wordt binnenkort een energiewinkel ingericht.
  • U kunt een energiecoach aanvragen voor advies. Deze vrijwilliger komt bij u thuis en levert een kosteloos en vrijblijvend advies af voor energiebesparende tips.
  • Een energie loket: kosteloos maatwerkadvies van een van onze energieadviseurs.
  • Een digitaal loket: digitaal advies over de verduurzaming van jouw woning.

Op energiekapeldoorn.nl staan vele generieke voorbeelden, tips en bedrijven die u op weg kunnen helpen. Misschien komt u wel in aanmerking voor een subsidie of een financiering zoals een subsidie of een lening met een lagere rente.

Na de presentaties was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het onderwerp ‘van het gas af’ riep toch emoties op. Kan de gemeente mij verplichten van het gas af te gaan? Wanneer gaat mijn gaskraan dicht?
Ik woon in een huurhuis. Waarom ben ik voor deze buurtbijeenkomst uitgenodigd?

Wethouder Mark Sandmann ligt toe: "De gemeente stelt naast de medewerking van de bewoners ook de medewerking van woningcorporaties bij de verdere ontwikkeling van het plan op prijs. De insteek is over vier à vijf jaar de eerste resultaten te bereiken. Mogelijk zijn de laatste buurten pas over zo'n 20 jaar aan de beurt."

Maar de eerste stap is: Kom zelf in actie en maak een afspraak met een energiecoach.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn