RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Cel voor man die fietser doodreed onder invloed van drugs

APELDOORN - Een 27-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij reed twee jaar terug een fietser dood onder invloed van cannabis.

Het ongeval gebeurde op 25 februari op de kruising tussen de Oost Veluweweg en de Laan van de Dierenriem. De fietser stak daar net na middernacht over en werd aangereden door de auto. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Zie ook: Fietser overleden na botsing met auto in Apeldoorn

De bestuurder kwam vanaf de A50 en reed met een snelheid van 127 tot 147 kilometer per uur over de Oost Veluweweg, waar 80 is toegestaan.

Groen licht

De man kende volgens de rechter de verkeerssituatie en wist dat daar onder meer een oversteekplaats voor fietsers bevond. Hij zei op de zitting dat hij het slachtoffer zag toen hij het kruispunt overstak, maar minderde zijn snelheid niet. De Apeldoorner dacht dat de fietser zou stoppen, omdat zijn verkeerslicht op groen stond.

De Apeldoorner krijgt behalve een celstraf ook een rijontzegging van 18 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Bij een dergelijk ongeluk is volgens de rechtbank in Zutphen een celstraf van 12 maanden en een rijontzegging van twee maanden passend. De straf valt echter lager uit, omdat de dader relatief jong is, het lang heeft geduurd voordat de zaak werd behandeld en het slachtoffer ook in de fout is gegaan.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn