RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Celstraf voor brute overval op Apeldoornse na kijken Opsporing Verzocht

APELDOORN - Een 29-jarige man is maandag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden cel wegens een gewelddadige woningoverval op zijn 68-jarige buurvrouw aan de Schoutenveld in Apeldoorn. Van de opgelegde celstraf is één jaar voorwaardelijk. Ook moet de man zijn slachtoffer ruim 3.000 euro schadevergoeding betalen.

De bewoonster liet 20 maart een man binnen die zei dat hij een enquête wilde afnemen. Daarop werd ze van achteren bij haar nek gepakt, tegen de grond gewerkt en naar de keuken gesleept. Vervolgens bedreigde de overvaller haar met een mes en werden haar handen op haar rug gebonden. Daarna werd de vrouw met haar hoofd tegen de grond geslagen.

Idee uit Opsporing Verzocht

Volgens de officier van justitie, die twee weken geleden 4 jaar en 6 maanden cel eiste tegen de man, nam hij zijn oude buurvrouw te grazen, op het idee gebracht door soortgelijke zaken in Opsporing Verzocht. De verdachte leidde al geruime tijd een dubbelleven om zich succesvoller te laten voorkomen dan hij in werkelijkheid was. Hij pleegde de overval om zijn huur te betalen en dure reis naar Amerika te betalen die hij aan zijn vriendin had beloofd.

De man pinde met de pinpas van de Apeldoornse in totaal 4000 euro. De verdachte werd door zijn vrienden herkend toen beelden daarvan waren vertoond in het opsporingsprogramma Bureau GLD.

De verdachte was de dag voor de overval ook al bij de bewoonster aan de deur geweest. Hij vroeg toen of hij een enquête mocht afnemen. Dat kwam de vrouw niet uit en dus werd afgesproken dat hij de volgende dag zou terugkomen.

Zie ookEis: 4,5 jaar cel voor brute overval op oude buurvrouw

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn