• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Centrum Hoge Veluwe twee dagen dicht

HOENDERLOO - Het centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is vrijdag 21 en maandag 24 juni dicht vanwege de opening van het nieuwe bezoekerscentrum Park Paviljoen. De komende jaren wordt het hart van het natuurgebied vernieuwd. De hele operatie kost ruim 20 miljoen euro.

De Hoge Veluwe behoort tot de meest bezochte toeristische attracties van Nederland. In het park, oorspronkelijk eigendom van het echtpaar Kröller-Müller, was de laatste zeventig jaar niet meer gebouwd. Vernieuwing van de bebouwing was daarom dringend nodig om plaats te kunnen bieden aan de ongeveer 600.000 bezoekers per jaar, stelt de directie.

Nu het bezoekerscentrum klaar is, krijgt het ondergrondse museum Museonder een opfrisbeurt. Ook komt er een evenementenplein in het park, terwijl diverse wegen en paden worden verlegd en vernieuwd. 

Komst koning Willem-Alexander 

Koning Willem-Alexander komt het Park Paviljoen vrijdag 21 juni openen. In het weekend erop is de nieuwbouw open voor publiek, maar maandag 24 juni is het bezoekerscentrum opnieuw alleen open voor genodigden.

Zie ook: Bouw gloednieuw bezoekerscentrum Hoge Veluwe gaat voorspoedig

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00