RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Collectanten niet op pad, hulporganisatie loopt 8 ton mis

APELDOORN - Hulporganisatie ZOA heeft door de opmars van het coronavirus een streep gezet door de landelijke collecteweek, eind maart. Daarmee loopt de christelijke hulporganisatie uit Apeldoorn naar eigen zeggen een bedrag van ruim 800.000 euro mis.

ZOA wil niet het risico lopen dat collectanten het virus oplopen of verspreiden. Chris Lukkien, algemeen directeur van ZOA, zegt dat een collectant op een gemiddelde avond met tientallen mensen in aanraking komt. 'Gezien de maatregelen die het kabinet nu neemt, kunnen we onze vrijwilligers niet op pad sturen voor de landelijke huis-aan-huiscollecte.'

Digitaal doneren

'Dat doet pijn, omdat deze inkomsten enorm belangrijk zijn voor ons werk', zegt Lukkien. 'Maar op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze collectanten en naar de mensen bij wie we aan de deur komen.'

Als alternatief voor de nationale collecteweek zet ZOA extra in op de mogelijkheid om digitaal te doneren. ZOA biedt noodhulp en ondersteunt ruim een miljoen slachtoffers van oorlogen en rampen in de wederopbouw van hun bestaan.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn